Lichtgewicht, biologisch afbreekbaar servies van Point-Figure

Lichtgewicht, biologisch afbreekbaar servies van Point-Figure

Lichtgewicht, biologisch afbreekbaar servies van Point-Figure

Duurzaam campingservies, bijvoorbeeld van bamboe of melamine, is de laatste jaren enorm in trek. Toch kent het dit servies ook zijn gevaren, zo blijkt uit onderzoek. De Plant Fiber Collectie van Point-Figure is dan een veilig alternatief.

Daar waar andere merken hun duurzame servies vooral vervaardigden uit bijvoorbeeld melamine kunststof en bamboevezels, maakt Point-Figure gebruik van 100% biologisch afbreekbaar materiaal. Dit materiaal is, in tegenstelling tot dat van ‘bamboe’ servies, compleet voedselveilig.

NVWA: pas op voor bamboe campingservies

Onlangs bracht de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) het advies uit om geen gebruik meer te maken van kunststof campingservies waarin bamboe en/of maisvezels zijn verwerkt. Deze materialen blijken namelijk de stofjes formaldehyde en melamine – beide schadelijk voor de gezondheid – af te geven.

Biologisch én voedselveilig

Gelukkig is ‘bamboe’ servies niet de enige optie als je lichtgewicht, oersterk en biologisch kampeerservies zoekt. De nieuwe Point-Virgule Plant Fiber Collectie is namelijk al het bovengenoemde én vrij van BPA, ftalaten, melamine en formaldehyde. De gehele collectie is namelijk vervaardigd uit talkpoeder en PLA, een biologisch materiaal op basis van maïs suiker en cassaveplant. En dit terwijl het Belgische Point-Virgule van origine helemaal geen outdoor- of kampeermerk is!

Bovendien ziet de collectie er ook nog eens erg goed uit en zijn de keukentools geschikt voor zowel de diepvries, magnetron en vaatwasser.

Prijzen

De Point-Figure Plant Fiber Collectie is op diverse plekken verkrijgbaar, van huishoudzaken tot webshops. De Collectie bestaat onder andere uit mokken (€4,95 per stuk), borden (vanaf € 5,99), kommen (vanaf € 6.95) en besteksets (vanaf € 4,95).

Like dit artikel
Tweet dit artikel