Nomad introduceert lichtgewicht slaapzak met innovatieve vulling

Nomad Pegasus 340 slaapzak

Nomad introduceert lichtgewicht slaapzak met innovatieve vulling

Nomad is geen onbekende in de buitensport- en kampeerbranche. Het Nederlandse outdoormerk heeft vooral op het gebied van slaapzakken een uitstekende reputatie verworven.

Die reputatie heeft Nomad vooral op het gebied van normale slaapzakken. Maar Nomad heeft ook meer innovatieve slaapzakken in het programma, zoals de onlangs geïntroduceerde Pegasus 340.

Deze Nomad Pegasus 340 is niet alleen heel erg licht, maar heeft ook een behoorlijk innovatieve vulling. Deze nieuwe vulling bestaat uit een mix van 70% gecertificeerd en diervriendelijk eendendons en 30% polyester (3D Polardown). Het resultaat is een superzachte, soepele en duurzame vulling. Omdat het dons waterafstotend is behandeld, blijft het in combinatie met de kunstvezel ook onder vochtige omstandigheden nog goed isoleren.

De nieuwe Nomad slaapzak is een zogenaamd mummiemodel. Zo’n model heeft een kleinere oppervlakte, zodat er minder materiaal en vulling benodigd is. Om een benauwd gevoel te voorkomen, heeft het voeteneinde van de Pegasus 340 een trapeziumvorm om de voeten lekker veel ruimte te geven. Bij de voet is de slaapzak 30 cm breed, rond de borst 70 cm. Rond de borst en de voeten zijn de donskamers extra gevuld voor plaatselijk meer warmte.

Lichtgewicht en minimaal pakvolume

De Pegasus 340 heeft een minimaal pakvolume en een erg laag gewicht. De Pegasus weegt namelijk maar 675 gram. Verpakt in een compressiefoedraal neemt hij slechts 25 x 15 cm in beslag. Daardoor past de Pegasus 340 in iedere rugzak. Bovendien biedt de slaapzak dankzij de zachte en zeer lichte materialen een uitstekend slaapcomfort. De comforttemperatuur van de Pegasus 340 ligt voor mannen op +0°C, voor vrouwen op +5°C. De glow-in-the-dark ritstrekkers van de slaapzak zijn ook in het donker goed zichtbaar en lopen lekker soepel.

Je kunt de Nomad Pegasus 340 slaapzak kopen bij de buitensportzaken en diverse webshops. De consumentenadviesprijs bedraagt € 199,99. Gewicht: 675 gram. Pakvolume 25 x 15 cm. Binnentijk: 100% polyester. Vulling: 70% gecertificeerd eendendons, 30% polyester (3D Polardown). Voor meer informatie kun je kijken op www.nomad.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel