Lite Cot: lichtgewicht, comfortabel campingbedje van Helinox

Lite Cot: lichtgewicht, comfortabel campingbedje van Helinox

Lite Cot: lichtgewicht, comfortabel campingbedje van Helinox

De Lite Cot is door Helinox ontworpen om iedereen die een lichtgewicht kampeeruitrusting wil maar ook comfortabel wil liggen. De Lite Cot houdt het lichaam uit de buurt van de koude en harde grond – en ook van alles wat er op rond kruipt.

Het campingbedje is bijzonder licht en is bovendien ook erg klein in te pakken.

Daardoor is de Lite Cot ideaal voor lichtgewicht kampeerders die er graag op uit trekken. De Lite Cot weegt maar 1,3 kg en ingeklapt is hij kleiner dan veel campingmatten. Daarom is de Lite Cote de perfecte metgezel voor expedities of andere avonturen, of gewoon thuis in de tuin of als logeerbed.

Lichtgewicht versie van Helinox Cot One Convertible

In feite is de Lite Cot de lichtere broer of zus van de populaire Helinox Cot One Convertible. Net als bij de andere Helinox-producten wordt ook voor de Lite Cot hoogwaardig DAC-aluminium gebruikt. Voor het slaapoppervlak maakt Helinox gebruik van een zeer sterke Dyneema Ripstop stof. Dyneema is een ontzettend sterke, lichtgewicht vezel die bestand is tegen zware belastingen.

Snel ge(de)monteerd

Net als bij Helinox-stoelen zijn de poten en zijhekken verbonden met rubber banden. Dankzij de elastische technologie kan het in een handomdraai gemonteerd en gedemonteerd worden. De rubber banden trekken de stangen automatisch in de juiste positie en maken daardoor een snelle en eenvoudige montage mogelijk.

Niet goedkoop

Helaas moet er voor mooie dingen vaak behoorlijk wat worden neergeteld. Dat geldt ook voor de Lite Cot. Die heeft een adviesverkoopprijs van 270 euro. Hij is verkrijgbaar via de buitensport- en kampeerspeciaalzaken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel