Living Vehicle: een Amerikaanse kijk op duurzaam verblijven in de natuur

Living Vehicle caravan

Living Vehicle: een Amerikaanse kijk op duurzaam verblijven in de natuur

We kennen allemaal de prachtige, gestroomlijnde Airstream caravans, die in de Verenigde Staten een ware cultstatus hebben verworden. In Europa zien we ze amper. Ze zijn erg kostbaar en vaak ook behoorlijk zwaar, dus er is hier maar een heel beperkte markt voor.

Terwijl de Airstream uiteindelijk is bedoeld om mee rond te trekken, is de hiernaast afgebeelde Living Vehicle meer bedoeld om op één plaats te blijven staan. Je kunt hem, in tegenstelling tot een stacaravan, echter wel echt mee rijden.

Dat rijden zou in Europa overigens wel de nodige uitdagingen opleveren. De Living Vehicle is namelijk 9 meter lang en 3 meter breed. De lengte is nog wel te doen, maar de breedte zal hier toch een probleem zijn.

Wie een kijkje in het interieur neemt, zal beseffen dat dit qua ook inrichting geen caravan is om even mee rond te trekken. Een Living Vehicle lijkt dan ook veel meer op een luxe rijdend appartement dan een caravan. Je beschikt over een prachtige keuken, ruime douche, een volautomatisch loftbed, een schuifdeurkast, wasmachine, wasdroger en zelfs een uitklapbaar zonnedek. En dat allemaal verpakt in net zo’n mooi glanzend aluminium omhulsel als de Airstream. Wel wat hoekiger, maar toch nog mooi genoeg om heel wat hoofden te doen omdraaien.

Ondanks het feit dat zo’n Living Vehicle ontzettend luxueus is uitgevoerd, is hij ook heel duurzaam gebouwd. Volgens Matthew Hofmann, oprichter en eigenaar van het bedrijf, zijn de modernste technieken aangewend om het zo duurzaam mogelijk te vervaardigen. Ook is het zo ontwikkeld, dat het ook zo min mogelijk water en energie verbruikt. Er wordt bijvoorbeeld op grote schaal gebruik gemaakt van geavanceerde zonnepanelen en andere technieken om zelf energie op te wekken en te hergebruiken. Matthew ziet zijn creatie als een nieuwe manier om duurzaam te leven met een zo klein mogelijke footprint, onafhankelijk van externe energiebronnen.

De Living Vehicle is nog niet te koop in Europa. Wie er zelf eentje naar Europa wil halen, zal daar waarschijnlijk een bedrag van meer dan 120.000 euro voor over moeten hebben.

 

Foto’s: © Living Vehicle

Like dit artikel
Tweet dit artikel