LMC viert 60-jarig jubileum met speciale “60 Jahre” modellen

LMC 60 jaar

LMC viert haar 60-jarig jubileum

SASSENBERG – Het is dit jaar 60 jaar geleden dat LMC, toen nog de firma Austermann geheten, haar allereerste caravan bouwde. Dit legendarische eerste model was de ‘Knopse’. De jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw kenmerkten zich door de grote groei en werden de voertuigen van Lord Münsterland Caravan (LMC) naar heel Europa geëxporteerd.

Eind jaren ’70 begon men ook met de bouw van de eerste campers. In 1991 werd LMC door Hymer ingelijfd en niet veel later werd T.E.C. bij LMC ondergebracht. Zeer recent is men gestopt met de productie van T.E.C. en zijn de modellen van dit merk grotendeels opgenomen in het programma van LMC.

Komend najaar zal het jubileum worden gevierd met een groots feest, maar voor die tijd wordt de roemrijke historie van 60 jaar bekroond met een aantal jubileummodellen, die ter ere van het zestigjarig jubileum zijn ontwikkeld. Het betreft een caravan en twee half-integraal campers, welke vanaf deze week in Nederland in de zogenaamde “60 Jahre” jubileumuitvoering bij de dealers staan.

Vivo 490 E

LMC Vivo 490E 60 JahreDe jubileumcaravan is de Vivo 490 E. Dit in gelimiteerde oplage verkrijgbare model is voorzien van een groot aantal opties waardoor het prijsvoordeel voor de koper meer dan 3000 euro bedraagt.

De 7,23 m lange en 2,33 m brede caravan heeft een maximaal toelaatbare massa (MTM) van 1800 kg waardoor er een laadvermogen van 434 kg beschikbaar is. De met 4 slaapplaatsen uitgeruste caravan laat zich makkelijk op zijn plek manoeuvreren middels de Truma Mover XT die bij het jubileumpakket hoort. Er wordt ook een voortent meegeleverd, de Isabella Capri Coal met carbon fiber stokken. Fietsliefhebbers zullen het waarderen dat de Vivo 490 E is voorzien van een fietsendrager op de dissel. Het jubileumpakket omvat verder lichtmetalen velgen, een Truma Therme warmwater voorziening en nog veel meer. Meer informatie over de Vivo 490 E vind je in ons artikel over de introductie van de LMC Vivo 490 op de beurs Reisen + Camping in Essen.

Half-integraal campers in “60 Jahre” uitvoering

LMC Cruiser 60 JahreDe jubileummodellen bij de campers zijn 2 half-integralen uit de Cruiser serie, de T662G en de T712. Beide modellen zijn uitgevoerd met enkele bedden achterin. De T662G is met 6,99 meter net geen 7 meter lang, de T712 is met 7,38 meter iets langer.

De ‘60 Jahre’-uitvoering van deze Cruiser modellen omvat naast een speciaal uiterlijk met onder anderen een zilvergrijze cabine en striping een Truma-airco, een Thule luifel op het dak en 16 inch lichtmetalen velgen. Ondanks alle extra’s blijft de maximaal toelaatbare massa onder de 3500 kg.

Like dit artikel
Tweet dit artikel