LMC caravans modeljaar 2010

kampeerzaken.nlLMC heeft in haar programma caravans voor modeljaar 2010 een aantal wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd.

 

Ten eerste gaat LMC caravans op bestelling maken. In plaats van steeds vooraf voorraden te produceren, zullen er nu pas caravans worden gebouwd aan de hand van de bestellingen van de dealers.

 

Op deze manier is de kans dat LMC aan het einde van het seizoen met onverkoopbare caravans blijft zitten is daardoor minimaal, en voor de klanten heeft dit het voordeel dat het leveringsprogramma veel beter op de behoeften van de klanten wordt afgestemd. De dealers weten immers als geen ander welke modellen en indelingen hun klanten prefereren.


 

Uiteraard zijn er aan de LMC caravans zelf voor modeljaar 2010 ook een aantal dingen veranderd:

Hagelbestendig dak

kampeerzaken.nlOp veler verzoek zal ook LMC de caravans met een hagelbestendig dak gaan leveren. Dit dak wordt vervaardigd van een speciale glasvezelversterkte epoxy met een elastische gelcoat dat, in tegenstelling tot normaal polyester, ook goed op de gebogen delen van dak alsmede voor- en achterzijde toepasbaar is. De boeg en achterzijde worden dan ook in hetzelfde hagelbestendige materiaal vervaardigd.

 

De LMC Maestro zal seriematig met dit nieuwe dak worden geleverd, de Cello en Musica kunnen optioneel met dit nieuwe dak worden uitgevoerd.

Nieuwe indelingen

kampeerzaken.nlQua indelingen is er het nodige gewijzigd, een aantal minder populaire indelingen is komen te vervallen, en er zijn een aantal nieuwe indelingen bij gekomen. De Concerto serie is komen te vervallen. Voor de Nederlandse markt zijn er totaal 28 indelingen beschikbaar.

Keuken verbeterd

kampeerzaken.nlHet keukenblok van de caravans, en met name de constructie van de laden, is voor het komende modeljaar sterk verbeterd. De fronten daarvan zijn over het algemeen in gebroken wit uitgevoerd.

LMC Viola: nieuwe opbouw en smaller

kampeerzaken.nlDe LMC Viola caravans worden met ingang van modeljaar 2010 op basis van het nieuwe C09 korpus (net als de andere modellen), en deels op een breedte van 2,20 m gebouwd. De caravans worden hierdoor ook lichter, waardoor ze makkelijker door kleinere auto’s getrokken kunnen worden. Het LMC programma heeft hierdoor voor het eerst sinds jaren weer 3 breedtes: 2,20 m, 2,30 m en 2,50 m.

Truma Therme

kampeerzaken.nlDe LMC Cello, Maestro en Musica zullen standaard met een Truma Therme warmwatervoorziening worden geleverd, bij de Viola is deze optioneel leverbaar.

Hamerslag

kampeerzaken.nlAlle zijwanden van de LMC caravans zullen worden uitgevoerd in hamerslag aluminium, in plaats van de eerdere wafelstructuur.

Luikje in disselbak

Alle LMC modellen, behalve de Viola, zullen worden geleverd met het extra luikje in de disselkast, waarmee de afsluiter van de gasfles kan worden bediend zonder de disselbak te openen.

Verschuifbare tafel

kampeerzaken.nlDe verschuifbare tafel, een typisch LMC detail, is geheel gewijzigd. De zuil blijft bij verschuiven nu gewoon op zijn plaats staan. In slaapstand steunt de tafel op zijn poten voor een betere stabiliteit.

Like dit artikel
Tweet dit artikel