LMC Element: nieuwe serie campers voor beginners

LMC Element campers

LMC Element: nieuwe serie campers voor beginners

LMC omschrijft de nieuwe Element-serie als jong, flexibel en dynamisch. Deze nieuwe instapserie die de Duitse camper- en camperbouwer in modeljaar 2020 uitbrengt, omvat vooralsnog twee indelingen.

Beide zijn bedoeld voor twee personen maar bieden optioneel ook slaapruimte voor vier personen. Later komen er nog twee indelingen bij.

Instapmodel

“De nieuwe Element is licht, flexibel en compact tegelijk, en het dynamische design staat voor veel rijplezier. Het juiste instapmodel voor zowel mensen die jong van hart zijn als kleine gezinnen die zich verheugen op zorgeloze tochten met een hoogwaardige camper”, vertelt Bodo Diller, Brand Manager bij LMC Caravan GmbH & Co. KG, over de nieuwe Element campers. Hij vervolgt: “De eerste twee indelingen zullen worden gevolgd door twee andere, die we in januari 2020 zullen presenteren op de CMT in Stuttgart.”

Royaal gevoel voor ruimte

De nieuwe Element-modelserie zal voorlopig dus alleen uit twee indelingen bestaan, de half-integraal camper T668 G en de T758 G. De T668 G heeft een totale lengte van 6,98 meter en biedt veel ruimte dankzij de breedte van 2,32 meter. Met dezelfde breedte biedt de T758 G nog meer ruimte, deze is namelijk bijna een halve meter langer. Beide hebben een stahoogte van 2,12 m en zijn voorzien van een GFK-dak en -vloer. LMC geeft overigens twaalf jaar garantie op lekkage van de carrosserie. Achterin hebben ze allebei enkele bedden. De T668 G heeft een vrij conventionele indeling waarbij de zitgroep voorin bestaat uit een dwarsbankje, een tafel en de omgedraaide voorstoelen. De T758 G heeft dankzij de totale lengte van 7,41 meter een royalere indeling. Hierbij bevindt zich voorin aan iedere zijde een langsbank met daartussen een tafel met opklapbaar tafelblad. Verder zijn de interieurs afgewerkt met fraaie, op elkaar afgestemde materialen wat vooral in de keuken tot uiting komt. De T668 G heeft een eendelige was/toiletruime met douche, bij de T758G is de douche in een separate ruimte ondergebracht.

Slimme details

De LMC Element kenmerkt zich door een groot aantal slimme details. De lage drempel maakt de Element gemakkelijk te betreden en de oversized carrosseriedeur heeft een praktische afvalbak. Tijdens de rit zal de bestuurder de verlengde buitenspiegels, die het zicht aanzienlijk verbeteren, waarderen. Het grote panoramaraam boven de zitgroep zorgt voor voldoende daglicht aan boord. Koudschuimmatrassen met meerdere zones bieden een uitstekend slaapcomfort.

Tien speciale uitrustingspakketten

Naast de hoogwaardige standaarduitrusting kan bij de LMC worden gekozen uit in totaal tien speciale uitrustingspakketten, variërend van het Avantgarde-pakket met extra garagedeur en opbergklep aan de bestuurderszijde tot het winterpakket met convectieverwarming en vloerverwarming.

Like dit artikel
Tweet dit artikel