LMC en Humbaur ontwikkelen de Modo, een compacte en veelzijdige camping trailer

LMC en Humbaur Modo

LMC en Humbaur ontwikkelen de Modo, een compacte en veelzijdige camping trailer

LMC en aanhangerwagenspecialist Humbaur presenteren een innovatief concept dat inspeelt op de veranderende manier waarop we kamperen. De Modo is een multifunctionele camping trailer, zoals we de laatste jaren ook steeds vaker zien in Noord-Amerika en Australië.

In het geval van de Modo gaat het dan niet om een ‘offroad’ trailer maar om een soort van compacte en spartaanse caravan, samengesteld uit een slimme combinatie van een Humbaur-aanhangwagen met verschillende meubelmodules. Hiermee kunnen sportief ingestelde kampeerders zelf hun ideale recreatievoertuig samenstellen, dat ze buiten hun vakanties ook nog eens voor andere doeleinden kunnen gebruiken.

Lichtgewicht, veelzijdig en flexibel kamperen

De Modo is duidelijk ontworpen om zijn gebruikers optimale flexibiliteit te bieden. In plaats van een vast interieur biedt de trailer modules voor de basisbehoeften: zitten en slapen, koken en sanitair. Elke module is zorgvuldig ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen. Zo biedt de slaapmodule een flexibele combinatie van zitplaatsen en een comfortabel bed, de kookmodule een complete, ook buiten te gebruiken keuken en module met de meest uiteenlopende opbergmogelijkheden. Een module voor een toilet en douchemogelijkheid ontbreken zo te zien nog.

Maar de Modo is meer dan de som der delen. Kampeerders kunnen de modules combineren en uitbreiden met een optionele voortent, waardoor ze een volledig uitgeruste kampeerervaring kunnen creëren die past bij hun individuele wensen en de grootte van hun reisgezelschap. Of je nu met z’n tweeën op pad gaat of met het hele gezin, de Modo past zich aan.

Samenwerking LMC en Humbaur

Bodo Diller, LMC’s Managing Director Sales: “Door de samenwerking met Humbaur kunnen wij bij LMC nieuwe horizonten verkennen. De Modo is een product dat laat zien hoe je individuele sterke punten kunt benutten, de efficiëntie kunt verhogen en samen iets goeds kunt ontwikkelen.”

Dr. Volker Nilles, Managing Director van Humbaur, licht daaraan toe: “We zijn verheugd dat we met de Modo het beste van twee werelden kunnen combineren. Door onze expertise te bundelen, vergroten we niet alleen de mogelijkheden van onze respectievelijke bedrijven, maar ook die van de Modo-gebruikers.”

LMC en Humbaur hebben veel aandacht besteed aan het ontwerp en de constructie van de Modo. Het resultaat is een lichtgewicht trailer die gemakkelijk te trekken is, zelfs met een elektrische auto. Bovendien heeft de trailer, indien gewenst een flink laadvermogen tot wel 1.300 kilo. De gebruikte materialen zijn hoogwaardig en duurzaam, wat bijdraagt aan de lange levensduur van de trailer.

Marktpotentieel laat zich nog raden

Ergens lijkt de Modo een schot in de roos te zijn voor avontuurlijke kampeerders die op zoek zijn naar flexibiliteit en gemak. Door de groeiende trend van modulair en duurzaam kamperen zou er een grote markt moeten zijn voor dit soort innovatieve oplossingen. Bovendien past de Modo perfect in de huidige tijdsgeest, waarin steeds meer mensen kiezen voor een duurzamere levensstijl. Maar de vraag is alleen of de Modo wel ‘avontuurlijk’ genoeg is. Kampeerders die voor een dergelijk kampeermiddel kiezen, willen vaak ook wel eens een stukje ‘offroad’ rijden, en dat is iets waar de Modo niet voor geschikt lijkt. Al lijkt het ons niet onwaarschijnlijk dat LMC en Humbaur ook die mogelijkheid kunnen bieden.

Vergeleken met traditionele caravans en vouwwagens biedt de Modo een aantal unieke voordelen. De trailer is compact en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk te manoeuvreren is en minder brandstof verbruikt. Je zit en slaapt in de Modo overdekt en beschut, en hoeft (behalve de luifel) gen tent op te zetten of uit te klappen en beschikt over een enorme hoeveelheid flexibel in te delen bagageruimte. De modulaire opbouw is daarbij een groot pluspunt, omdat kampeerders hun eigen indeling kunnen samenstellen.

Beschikbaarheid: (waarschijnlijk) voorlopig niet

Hoewel de Modo veelbelovend lijkt, zullen kampeerders nog even geduld moeten hebben. De trailer zal naar verwachting niet eerder dan vanaf 2025 verkrijgbaar zijn. Hij zal eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf te zien zijn en het lijkt ons niet meer dan logisch dat LMC en Humbauer de reacties van de bezoekers van de Caravan Salon afwachten alvorens zijn besluiten of de Modo inderdaad in productie genomen wordt. Er zijn dus ook nog geen prijzen bekendgemaakt, maar de ervaring leert ons dat dergelijke veelzijdige camping trailers, mede door het gebruik van robuuste, hoogwaardige materialen doorgaans niet goedkoop zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel