LMC gaat weer buscampers bouwen

LMC Innovan buscamper 2022

LMC gaat weer buscampers bouwen

Een aantal jaren geleden nam LMC de buscampers uit het programma. In die tijd richtte men zich op een andere doelgroep. Bovendien had men een apart dealernetwerk voor de buscampers wat het allemaal behoorlijk ingewikkeld en niet rendabel maakte.

Maar, na een onderbreking van enkele jaren, maakt LMC behalve caravans- en campers ook weer buscampers. Logisch, deze zijn populairder dan ooit en daar wil LMC natuurlijk ook een graantje van meepikken.

Het camperprogramma van LMC bestaat vooralsnog alleen uit de Innovan. De LMC Innovan is verkrijgbaar in drie indelingen in een lengte van 5.40 tot 6.40 meter. Van de drie indelingen zijn er twee met tweepersoonsbedden achterin, plus nog een model met eenpersoonsbedden. Ze hebben in totaal twee tot vijf slaapplaatsen.

Instapsegment

LMC Innovan buscamper indelingenDe Innovan zit volgens LMC, ondanks de behoorlijk complete standaarduitrusting met onder anderen een luifel en achteruitrijcamera, in het instapsegment. In Duitsland beginnen de prijzen bij 39.900 euro maar in Nederland komt daar in ieder geval nog de BPM bij.  De configurator is nog niet beschikbaar op de website omdat de eerste modellen alleen als gelimiteerde editie leverbaar zullen zijn.

“Met de LMC Innovan voegen we het productsegment van de kampeerwagens toe aan ons portfolio. De compacte afmetingen van 5,40 tot 6,40 meter zijn perfect geschikt voor kampeerliefhebbers die zowel een spontaan weekendje weg als een vakantie willen doorbrengen”, zegt Bodo Diller, brand manager bij LMC Caravan.

Tijdloos en modern interieur

LMC koos voor een tijdloos interieur in de kleuren grijs en taupe, en licht eiken accenten. Modern genoeg voor jongere camperaars en evengoed gezellig en sfeervol.

“Grijs straalt een zekere sereniteit uit,” voegt Bodo Diller toe. “Een sereniteit die vakantiegangers mee zouden moeten nemen op hun reizen.” Wat interieurdesign betreft, scoort “de nieuwe” met praktische oppervlaktedecors met anti-vingerafdruk. Het greeploze, hoekige ontwerp maakt een statement.

Ook in de badkamer zien we dat grijs terug, maar nu in combinatie met wit. Dat zorgt voor een goede ruimtelijke indruk, mede door de ingebouwde LED-spots en het dakluik die voor meer dan voldoende verlichting zorgen.

Uitgekiende oplossingen

De LMC Innovan telt verschillende slimme oplossingen. Zo heeft de deur van de compressorkoelkast aan beide kanten een scharnier en kan daardoor zowel van binnen als van buiten het voertuig worden geopend. In de keuken zijn heeft LMC universele inhaakrails aangebracht. Daaraan kun je allerlei kookgerei en andere gebruiksvoorwerpen ophangen. De geïsoleerde en verwarmde schoonwatertank bevindt zich onder het voertuig, waardoor er meer opbergruimte beschikbaar is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel