LMC breidt Breezer-serie uit met grote tandemas kampeerauto: Grand Breezer 834 G

LMC Grand Breezer

LMC’s eerste wagen in de 8-meter klasse

SASSENBERG – De Duitse caravan- en camperproducent LMC begeeft zich met de nagelnieuwe Grand Breezer 834 G in een nieuw segment. Het bedrijf bouwt voor het eerst namelijk een alkoofcamper in de achtmeter-klasse (8,32 meter). Deze tandemasser wordt gebouwd op de 130 pk Fiat Ducato met een AL-KO-chassis. Het maximaal toelaatbare totaalgewicht bedraagt 4,25 ton (verhoging tot vijf ton is mogelijk) waarmee dit nieuwe vlaggenschip zich richt op grote families, of grootouders die met zowel hun kinderen als kleinkinderen op stap willen. Met name de verhuurbedrijven willen dergelijke campers wel eens in hun verhuurprogramma opnemen.   

Uiteraard is de opbouw van de nieuweling samengesteld volgens de LMC Long Life Technologie, waarbij het dak en de wanden bestaan uit GFK- en aluminium panelen met PU-verstevigingen. De alkoof en achterspoiler zijn gebouwd van ABS.

LMC heeft besloten om af te zien van een dubbele bodem, om op die manier het zwaartepunt van het voertuig zo laag mogelijk te houden. Er is evengoed meer dan genoeg opbergruimte. De grote garage met 2 deuren heeft een maximale draaglast van 300 kg en biedt zelfs plaats voor een kleine quad of een overcomplete vakantiebagage. De talrijke kasten in woon- en slaapbereik bieden ook nog de nodige ruimte voor de rest van de bagage. Achter het grote serviceluik aan de bestuurderszijde bevindt zich niet alleen de WC-cassette maar biedt ook plek voor een reserve-cassette, vlak daarboven zijn ook de centrale verzorging voor water en stroom ondergebracht. De verswatertank meet bijna 200 liter, de afvalwatertank kan 105 liter bevatten.

LMC Grand BreezerDe bestuurderscabine wordt van de woonruimte gescheiden door een houten wand met schuifdeur. Voor de gesloten deur kan men tussen de zijbank en lange zitbank nog een extra zitelement plaatsen. Daardoor ontstaat een grote rondzitgroep. Aan de in het midden gelegen buitendeur bevindt zich het keukenblok, met een 3-pits gaskomfoor en brede schuifladen in het onderste deel die een enorme opbergruimte bieden. De koelkast heeft een volume van 141 liter. Ook het sanitairbereik in de grote ruimte achter de zitbank biedt de nodige ruimte. Achterin bevinden twee grote enkele bedden op een verhoging, met daaronder de eerder genoemde garage. Naast de 834 G zal LMC ook de A 794 G gaan leveren, deze heeft een tweepersoons bed achterin. In 2016 zullen ook de Explorer- en Lift-serie worden uitgebreid met tandemassers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel