LMC in Sassenberg investeert in toekomst

LMC breidt uit

LMC breidt uit

SASSENBERG (D) – Het startschot voor de uitbreiding van LMC begon met een symbolische eerste schop in de grond door vertegenwoordigers van LMC Caravan GmbH & Co  KG, de Stad Sassenberg en het architectenbureau.

LMC gaat, vanwege een sterke groei in de productie, uitbreiden met een nieuwe productie- en logistieke ruimte.

Op dit moment worden er in het actuele boekjaar z’n 4300 caravans en 2200 campers gebouwd door de 580 medewerkers in Sassenberg. Dit leidt tot een verwachte omzet van € 170 miljoen euro. Dat is een aanzienlijke groei vergeleken met voorgaande jaren, namelijk zo’n 700 voertuigen meer dan voorgaande boekjaren. Om deze duurzame groei in goede banen te kunnen leiden is meer ruimte nodig. LMC investeert daarom in de bouw van een nieuwe hal voor de logistiek en productie. De nieuwe hal heeft een oppervlakte van 1.700 m² en biedt op de eerste verdieping extra bureauruimte van 450 m².  Men verwacht dat de nieuwbouw in juli 2016 wordt opgeleverd.

„Een intelligente logistiekketen is een wezenlijke pijler voor een effectieve productielijn. Om deze reden is de investering van € 1,4 miljoen voor de bouw van de nieuwe productie- en logistiekhal een volgende mijlpaal in de ontwikkeling van de onderneming“, aldus directeur Ulrich Schoppmann.

In Sassenberg lopen niet alleen vrije tijdsvoertuigen van het merk LMC van de band, ook andere merken van de Erwin Hymer Group, alsook Scandinavische fabrikanten kiezen voor de competentie van de Münsterlandse fabriek in Westfalen.

Op de foto: Ulrich Stephan (verkoopleider LMC), Ulrich Schoppmann (directeur LMC), Oliver Spiekermann (architect), Dorothe Schlüter (architect / bouwbeheer), Timo Ecke (bedrijfsleider LMC), Josef Uphoff (burgermeester van de stad Sassenberg). 

Like dit artikel
Tweet dit artikel