LMC introduceert nieuwe 6-persoons alkoof camper

LMC Tourer A 690 G alkoof camper model 2024

LMC introduceert nieuwe 6-persoons alkoofcamper

Het Duitse LMC, sinds jaar en dag onderdeel van de Erwin Hymer Group, biedt grote reisgezelschappen nieuwe mogelijkheden met de introductie van hun nieuwste model, de Tourer A 690 G. Deze nieuwe alkoof camper is met name bedoeld voor grote gezinnen of groepen.

Hoewel de aandacht van de markt de laatste tijd vooral uitgaat naar buscampers en camperbusjes, zijn er natuurlijk ook genoeg camperaars die de voorkeur geven aan een ‘normale’ halfintegraal of integraal camper. En ook de alkoof camper, hoewel nog minder populair, heeft zijn voordelen omdat die in verhouding veel ruimte biedt, zoals de nieuwe 6-persoons camper van LMC laat zien.

Indeling

De LMC Tourer A 690 G, met een lengte van 6,99 meter, een breedte van 2,32 meter en een hoogte van 3,05 meter, biedt ruimschoots plaats aan zes personen. Ondanks de ruimte weegt hij dankzij de robuuste lichtgewicht bouwwijze maximaal 3,5 ton, zodat de bestuurder genoeg heeft aan een rijbewijs B.

De indeling wijkt enigszins af van wat gebruikelijk is bij alkoof campers. Achterin heeft de LMC Tourer A 690 G een stapelbed. Daar direct voor zien we aan weerszijden de natte ruimte en bergkast. Meer naar voren, aan de rechterzijde, bevindt zich de 131 litere compressorkoelkast en het keukenblok, met daar tegenover de dinette. Die kan omgebouwd worden tot een tweepersoonsbed en heeft zitruimte. Verder is er nog slaapruimte voor voor 2 personen in de alkoof. De garage achterin mag belast worden met maar liefst 250 kilo.

Uitrusting

Een van de meest opvallende kenmerken van de Tourer A 690 G is de ruime en goed doordachte technische uitrusting. De camper beschikt over een 100 liter verswatertank, een essentieel onderdeel voor lange reizen buiten de gebaande paden. Daarnaast is het voertuig uitgerust met moderne gemakken zoals een Truma Combi 4D dieselverwarming, een achteruitrijcamera voor gemakkelijker manoeuvreren, en een 95 Ah AGM-accu die zorgt voor een betrouwbare stroomvoorziening. Ook de vijfde en zesde zitplaats zijn, weliswaar tegengesteld aan de rijrichting, voorzien van veiligheidsgordels.

Ook innovatie staat centraal bij LMC en dat blijkt uit de integratie van geavanceerde technologieën in de Tourer A 690 G. Het model beschikt bijvoorbeeld over het Truma iNet-systeem waarmee gebruikers de gasdruk en de status van de verwarmingselementen kunnen monitoren via een mobiele app. Dit systeem draagt bij aan het gebruiksgemak en de veiligheid van de camper, door gebruikers realtime informatie te bieden over essentiële functies​. Als basisvoertuig heeft LMC gekozen voor de Citroën Jumper, een zustervoertuig van de bekende Fiat Ducato.

Like dit artikel
Tweet dit artikel