LMC introduceert Style Lift caravans met hefbed

LMC Style Lift caravans met hefbed

LMC introduceert Style Lift caravans met hefbed

Ook LMC gaat, net als Bürstner al een aantal jaren doet, caravans met een hefbed bouwen. Hiermee creëer je in een relatief compacte caravan een groot aantal slaapplaatsen.

De LMC Style Lift, zoals de nieuwe telg gaat heten, zal vooralsnog leverbaar zijn in twee verschillende indelingen. We kunnen heb komende maand bewonderen op de CMT Messe in Stuttgart.

Hefbed boven zitgroep

Hefbedden zijn er al een hele lange tijd maar werden aanvankelijk vooral ingezet bij integraal campers. Daar wordt al vaak een hefbed boven de voorstoelen geplaatst. Bürstner, dat evenals LMC onder de Erwin Hymer Group valt, bedacht een jaar of 10 geleden een concept waarbij er een hefbed boven de zitgroep van een halfintegraal camper werd geplaatst. De Ixeo, waarin dit concept werd verwerkt, werd een groot succes. Ook nu is de Ixeo een van de populairste modellen van Bürstner. Ook andere merken namen dit concept over.

Caravans met hefbed

Bürstner ging daarna nog een stapje verder en ontwikkelde de Averso Plus, een caravan met een hefbed boven de zitgroep. Later kwam daar ook nog de Premio Plus bij zodat Dethleffs zelfs twee caravanseries met hefbed had. Andere merken hebben dit stokje tot op heden niet overgenomen, maar LMC nu dus wel. Op zich is zo’n hefbed ook een heel logische en handige ontwikkeling. Je kunt de caravan net zo indelen als normaal. Alleen boven de zitgroep is er minder plaats voor bovenkastjes om zo ruimte voor een hefbed te maken. Om de hoogte daarvan op te vangen is de caravan in zijn geheel iets hoger. Dat is, gezien de enorme ruimtewinst, natuurlijk prima te verantwoorden.

LMC Style Lift

LMC levert de nieuwe Style Lift voorlopig in twee indelingen. Beide zijn voorzien van een ruime rondzit. Boven die zitgroep bevindt zich het hefbed dat je eenvoudig en gemakkelijk kunt bedienen en in een handomdraai twee extra slaapplaatsen biedt. Daardoor bieden de Style Lift modellen bieden standaard plek voor maximaal zes tot zeven slaapplaatsen. De LMC Style Lift 430 K heeft een opbouwlengte van 551 centimeter en een MTM van 1500 kilo. Achterin is de rondzit met hefbed, voorin is een kleine zit die omgebouwd kan worden naar een slaapplaats met daarboven nog een stapelbed. De LMC Style Lift 500 K heeft een opbouwlengte van 624 centimeter, de MTM van deze caravan bedraagt 1600 kilo. Ook hier zien we achterin een rondzit met hefbed. Voorin heeft deze caravan een treinzit met daarnaast nog een stapelbed. Beide caravans zijn 233 centimeter breed. De totale hoogte van 274 centimeter is zo’n 20 centimeter meer dan van een normale caravan. Allebei de indelingen hebben een stahoogte van 208 centimeter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel