LMC en TEC laten voorproefje van programma 2011 zien

kampeerzaken.nlHet zal menigeen bekend zijn dat de merken LMC en TEC eigenlijk uit één bedrijf afkomstig zijn, al hebben beide merken wel een eigen identiteit en klantengroep. De programma’s van beide merken overlappen elkaar echter behoorlijk, bij de 2010 modellen is er een overlap van maar liefst 80%.

 

Om de merken een nog veel sterkere eigen identiteit te geven zal deze overlap in de verre toekomst aanzienlijk minder worden, men streeft naar een overlap van uiteindelijk zo’n 20%. LMC zal vooral caravans en campers in het middensegment en het hogere segment gaan maken, waarbij het accent vooral op het comfort en sfeer zal liggen.

 

kampeerzaken.nlVooral de stoffering (foto) krijgt bij LMC extra veel aandacht. TEC gaat wat meer terug naar haar roots en zal sportiever getinte caravans en campers in een wat lagere prijsklasse gaan maken. Voor de campers geldt bovendien dat LMC vooral de nadruk op wat grotere campers, en TEC de nadruk op de wat kleinere campers zal leggen.


 

Aanpassingen in modellengamma 2011

Deze veranderingen houden in dat het leveringsprogramma van beide merken in de toekomst zal worden aangepast. Omdat deze 2011 modellen pas na het najaar leverbaar zullen zijn en de onlangs vernieuwde 2010 modellen nog volop geworden geleverd zullen we daar later over berichten.

Hefdak definitief

kampeerzaken.nlWel kunnen we u verklappen dat de al eerder aangekondigde hefdaken op de caravans en campers van beide merken definitief in productie zullen gaan. Middels deze constructie kunnen LMC en TEC op bijna iedere nieuwe caravan of camper een hefdak monteren, waarmee een tweetal extra slaapplaatsen op het dak wordt gerealiseerd.

Caravans

kampeerzaken.nlBij LMC wordt na de zomer een geheel nieuwe serie caravans geïntroduceerd die geheel op Scandinavische leest is geschoeid, de Scandica. Op Caravans.net vindt u een beschrijving en een aantal foto´s van de nieuwe Scandica serie.

 

Omdat er steeds meer kleine en lichte auto’s op de markt komen gaat TEC de Travelbird  volgend jaar nog een maatje smaller bouwen, er zullen in 2011 een viertal indelingen op 2,10 m breedte beschikbaar zijn, en een tweetal indelingen van 2,20 m breed. Ook zullen een aantal Travelbird en Weltbummler modellen zijn voorzien van een eindkeuken.

Campers

kampeerzaken.nlBij TEC zal de RoTEC Lift, die in januari op de CMT in Stuttgart werd getoond, definitief aan het programma worden toegevoegd. Deze semi-integraal camper heeft een soortgelijk hefbed als de succesvolle Bürstner Ixeo, waarmee het aantal slaapplaatsen naar 4 kan worden uitgebreid zonder dat dit ten koste van de normale leefruimte gaat. LMC zal geen campers met een dergelijk hefbed in het programma op gaan nemen.

Buscampers

kampeerzaken.nlDe buscampers van LMC en TEC zullen in de toekomst uitsluitend onder de merknaam LMC zullen worden geleverd, bovendien wordt daar op termijn een nieuw dealernetwerk voor opgezet. Hoewel buscampers in het kader van de nieuwe identiteit van LMC en TEC eigenlijk meer een product voor TEC zouden zijn, is er toch voor gekozen om deze toch onder de naam LMC te leveren, er was namelijk aanzienlijk meer vraag naar buscampers van LMC dan van TEC.

Duo-flex en Tri-flex keukenconcept

kampeerzaken.nlZowel LMC en TEC zullen diverse modellen met bovengenoemde keukenconcepten leveren. Bij het Duo-flex concept, dat we in 2011 in een groot aantal caravans en campers aan zullen treffen, heeft de klant bij bestelling de keus tussen een kleine (lage) koelkast en een groot werkblad, of een grote (hoge) koelkast en een kleiner werkblad.

 

Het Tri-flex concept is bij een aantal campers leverbaar, daar heeft men nog een derde optie: de mogelijkheid om de kleerkast die normaliter in het bed is geplaatst, nu naast de keuken te plaatsen, waardoor er uiteraard wel weer een wat kleiner werkblad ontstaat.

Like dit artikel
Tweet dit artikel