LMC test caravan met vouwdak

LMC Style caravan met vouwdak

LMC test caravan met vouwdak

Je zou denken dat er op het gebied van caravans niet veel nieuws meer te bedenken valt. maar niets is minder waar. Eens in de zoveel tijd zien we weer een échte noviteit.

Die noviteit is de ene keer succesvoller dan de andere keer. Soms is hij in de praktijk niet goed te realiseren, soms slaat hij gewoon niet aan bij het publiek. De in het Duitse Sassenberg gevestigde camper- en caravanproducent gaat nu kijken of de caravans ook kunnen worden uitgerust met een schuifdak.
Het Duitse merk, onderdeel van de Erwin Hymer Group, had al eerder een slaapdak voor caravans ontwikkeld. Dat was een soort van hefdak waarmee je twee extra slaapplaatsen op het dak kon realiseren. De kennis en ervaring om ‘iets’ met het dak te doen, is er dus in ieder geval.

Prototype met softtop

LMC heeft een prototype gebouwd, op basis van een Style 450 D. Deze is aan de voorzijde, boven het eilandbed, voorzien van een softtop, zoals je ook wel bij cabriolets ziet. Als het project inderdaad slaagt én in productie wordt genomen, kun je straks een caravan kopen waarbij je vanuit je bed heerlijk naar de sterren kunt kijken. Maar zo’n softtop is natuurlijk ook een uitkomst bij warm weer, waarbij de softtop een meer dan afdoende ventilatiemogelijkheid vormt.

Stresstest

LMC Style caravan met vouwdakHet prototype ondergaat momenteel een ‘stresstest’. Hierbij wordt vooral gekeken naar de dichtheid van het vouwdak, ook bij zware regenval, en het gedrag tijdens het rijden. Net als bij een cabriolet moet worden getest of de verlijming van het spanframe en het vouwdak ook bij hogere snelheden goed blijven zitten. Ook wordt er gekeken of de bediening van het vouwdak naar wens verloopt. Men test de functionaliteit van de elektrische bediening voor het openen en sluiten getest op een constante kwaliteit voordat men het voertuig op de markt kan brengen.

LMC Style

LMC richt zich met de Style voornamelijk op jonge gezinnen. De serie heeft zes verschillende indelingen, met maximaal zes slaapplaatsen. Vorig jaar introduceerde LMC de Style Lift. Deze caravan heeft, een hefbed boven de zitgroep om zo extra slaapplaatsen te realiseren. De LMC Style Lift is verkrijgbaar in relatief compacte indelingen, die evengoed slaapruimte voor zes of zeven personen bieden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel