Lone Tree tenten van Eureka!

Eureka! Lone Tree tent

Eureka! introduceert 3- en 4-persoons Lone Tree tenten

UTRECHT – In de serie eenstokstenten van Eureka! zien we 2 nieuwe, interessante lichtgewicht tenten, de Lone Tree 4 en de Lone Tree 3. Met de hoge stok lijken ze duidelijk te zijn geïnspireerd door de tipi-achtige modellen.

Beide modellen combineren een flinke hoeveel heid ruimte met een klein pakvolume en een laag gewicht.

De Lone Tree 4 weegt slechts 3,6 kilo. Ondanks dat lage gewicht biedt de tent meer dan voldoende ruimte voor vier personen. De verhouding tussen ruimte en gewicht is bij deze tent bijzonder gunstig. Dat geldt ook voor de Lone Tree 3, die 2,8 kilo weegt en ruimte aan 3 personen biedt.

Door het slanke model zijn de tenten windvast en zeer stabiel bij alle weersomstandigheden. Het lage gewicht, het geringe inpakvolume en de korte opzettijd maken de tenten bij uitstek geschikt om mee te nemen op de fiets, motorfiets of in de rugzak of kano.

Bij allebei de Lone Tree modellen zijn de binnen- en buitentent inafhankelijk van elkaar op te zetten. De binnentent is voor een groot deel vervaardigd van het “No-See-Um Mesh”. Dit ventilerende materiaal houdt ook de allerkleinste insecten tegen. Omdat er in de nok van de buitentent een aantal goed afgeschermde ventilatie-openingen zitten is de tent uitstekend te ventileren.

De Lone Tree 4 heeft een binnentent van 165 cm hoog, de Lone Tree 3 heeft een inwendige hoogte van 145 cm. Het grondoppervlak van de Lone Tree 4 bedraagt 290 cm bij 290 cm, de Lone tree 3 heeft een grondoppervlak van 275 x 225 cm.

Als materiaal van de buitentent gebruikt Eureka! vuurvertragend 75D Taffeta Polyester, min. 3000mm PU coating. De binnentent is van vuurvertragend 68D Taffeta Polyester. Het grondzeil is ook van 75D Taffeta Polyester, met een PU coating die waterdicht is tot 5000mm. De aluminium stokken zijn verstelbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel