Lordstown en Camping World gaan travel trailers en campers elektrificeren

Lordstown en Camping World gaan travel trailers en campers elektrificeren

Lordstown en Camping World gaan travel trailers en campers elektrificeren

Autofabrikant Lordstown Motors en de Amerikaanse retailorganisatie Camping World kondigden aan dat ze gaan samenwerken om recreatievoertuigen te elektrificeren. Hierbij zullen ze in Noord-Amerika, waar de recreatievoertuigen in klassen zijn ingedeeld, een nieuwe ‘Class E’ voertuigen introduceren.

De eerste stap die de bedrijven gaan zetten, is het elektrificeren van travel trailers. Een volgende stap is het elektrificeren van campers.

Men vindt het aan de andere kant van de oceaan heel normaal om een generator mee te nemen voor de energievoorziening van hun caravans en vouwwagens, die men daar ‘travel trailers’ noemt. Je kampeert daar namelijk vaak in het wild. Het elektrificeren van die travel trailers houdt in dat een accupakket voor de benodigde energie gaat zorgen. Samen met Good Sam (een organisatie die ‘RV parks’ beheert) zal Camping World zorgen voor laadstations om deze trailers en de toekomstige elektrische camper op te laden.

Elektrische pick-up

Lordstown Motors is een in Ohio gevestigde startup, die de laatste tijd veel in het nieuws is omdat deze een elektrische pick-up (de Endurance) gaat bouwen. Maar het bedrijf ziet ook de toenemende vraag naar recreatievoertuigen en het enthousiasme voor het reizen met de camper. Daarom gaat  het met Camping World samenwerken om geëlektrificeerde travel trailers en uiteindelijk ook een elektrische camper te bouwen, die beide bedrijven dus een ‘Class E’ camper noemen.

Onderhoud & service

Daarnaast ziet Lordstown het toenemende aantal vestigingen van Camping World als een goede match voor het opzetten van een servicenetwerk voor de elektrische pick-ups. Camping World verkoopt uiteraard ook afzetunits, die op die pick-ups passen. Camping World zou daarom wel eens de service en het onderhoud van Lordstown’s Endurance op zich kunnen nemen, en die pick-ups mogelijk ook gaan verkopen. Hierdoor zou Lordstown geen eigen servicecentra hoeven op te zetten. Maar het zou bovendien ook helpen om de elektrificatie binnen de camperindustrie te starten. En dat is een punt waar beide bedrijven uitgebreide over spraken tijdens een gezamenlijke persconferentie.

Samenwerking

De samenwerking zal ook geëlektrificeerde campers en travel trailers opleveren. Lordstown wil zijn platform aanpassen voor een camper en zal ook werken aan een accu voor travel trailers. Die accu kan ook worden ingebouwd in de zogenaamd ‘fifth wheels’. Deze voertuigen zullen via Camping World worden aangeboden. Camping World is van plan om tegen juni 2021 een testomgeving klaar te hebben en Lordstown zal dan een geëlektrificeerde trailer beschikbaar hebben. De producten zouden vanaf 2022 te koop moeten zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel