Lounger DL lichtgewicht campingstoel

Lounger DL campingstoel

Lounger DL campingstoel van Eagles Nest Outfitters

ZOETERMEER – Nieuw voor Europa is de Lounger DL campingstoel van het Amerikaanse merk Eagles Nest Outfitters. Dit Amerikaanse bedrijf is van origine gespecialiseerd in hangmatten, maar maakt de laatste jaren ook veel andere kampeerartikelen.

Omdat Eagles Nest Outfitters (ENO) zich al lang niet meer uitsluitend op de Amerikaanse markt richt, was ENO één van de exposanten van de Outdoor Messe 2017, die medio juni in het Duitse Friedrichshafen werd gehouden.

De Lounger DL campingstoelen lijken sterk op de ‘paraplu’ stoelen die we hier ook vaak zien. Deze stoelen zet je toch even anders op. De Lounger DL heeft namelijk een frame uit losse delen dat je in elkaar moet steken. Doordat er door de stokken –net als bij de stokken van een boogtent- elastieken lopen, kun je de onderdelen onmogelijk verwisselen en zit het zo in elkaar. Daarna haak je de zitting over het frame en is de stoel klaar voor gebruik.

Het is iets meer werk, maar de stoelen hebben een veel kleiner pakvolume dan de paraplustoeltjes. Bovendien zijn deze stoelen ook meer bedoeld om lekker achterover te zitten. De bovenzijde van de rugleuning is dan ook voorzien van een kussentje. Ook kun je deze stoelen in een lage stand zetten, door de onderste pootjes te demonteren. Op die manier kun je met deze stoelen ook onder een wat lagere luifel zitten.

Meer informatie kun je vinden op de website van Eagles Nest Outfitters.

Like dit artikel
Tweet dit artikel