Lowland KIBO -10 slaapzak biedt voldoende warmte bij bijna ieder avontuur

Lowland KIBO -10 slaapzak

Lowland KIBO -10 slaapzak biedt voldoende warmte bij bijna ieder avontuur

Lowland Outdoor introduceert met trots de KIBO -10 mummieslaapzak, een innovatieve en warme keuze voor avonturiers die in koude omstandigheden kamperen en backpacken. Deze slaapzak is de warmste uit de KIBO-serie en geschikt voor temperaturen tot -10 graden Celsius.

De KIBO -10 mummieslaapzak is ontworpen met warmte-isolatie, comfort en duurzaamheid in gedachten. Met een comfort temperatuur van -10 graden Celsius is deze slaapzak ideaal voor kampeerders en backpackers die het hele jaar door op pad gaan en overnachten bij koude buitentemperaturen.

De kracht van ganzendons

De KIBO -10 is gevuld met 700 gram 95% ganzendons met een vulkracht van 750 Cuin. Ganzendons isoleert beter dan eendendons, waardoor het een uitstekende keuze is voor extreme koude omstandigheden of voor mensen die op zoek zijn naar een lichte slaapzak. Het dons dat Lowland Outdoor gebruikt is RDS-gecertificeerd, wat betekent dat het verantwoord is geproduceerd.

Materialen en functies

De binnen- en buitenzijde van de KIBO -10 zijn gemaakt van rip-stop nylon, wat zowel duurzaam als zacht is. Een goed gevulde tochtkraag voorkomt warmteverlies, terwijl een vergrote footbox voldoende ruimte biedt voor de voeten. De slaapzak beschikt over een stevige 2-richting YKK-ritssluiting met een anti-snag slider, wat zorgt voor gebruiksgemak in het donker. Een intern opbergzakje is handig voor het bewaren van waardevolle spullen.

Specificaties in één oogopslag:

  • Gewicht: 1195 gram
  • Afmetingen: 225 x 80 cm (inclusief capuchon)
  • Comfort temperatuur: -10 graden Celsius
  • Vulling: 700 gram 95% ganzendons (750 Cuin)
  • Materiaal: Rip-stop nylon (binnen- en buitenkant)

Ganzendons versus eendendons

Hoewel ganzendons beter isoleert dan eendendons, zijn beide uitstekende keuzes voor slaapzakisolatie. Eendendons is doorgaans iets goedkoper en kan voor de meeste kampeerders en backpackers meer dan voldoende warmte en comfort bieden.

Lowland Outdoor: passie voor kwaliteit en avontuur

Lowland Outdoor is een Nederlands bedrijf, dat ernaar streeft om avonturiers te helpen het meeste uit hun outdoorervaringen te halen. Met een assortiment aan hoogwaardige donzen slaapzakken en ervaren vakmensen in hun atelier, biedt Lowland Outdoor kwalitatieve en duurzame producten voor zowel casual kampeerders als serieuze bergbeklimmers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel