Lume, een nieuw Nederlands caravanmerk

Lume Traveller caravan

Lume, een nieuw Nederlands caravanmerk

We zijn in Nederland gek op kamperen, maar kennen eigenlijk nog maar één Nederlands caravanmerk. Best wel vreemd eigenlijk, dat alleen Kip nog caravans maakt in Nederland.

Als het aan de mensen achter het nieuwe Nederlandse caravanmerk Lume ligt, komt daar snel verandering in. Lume presenteert namelijk haar eerste caravan, de Traveller.

Het is niet zo maar een caravan, want je zou de Lume Traveller ook wel kunnen beschouwen als de Nederlandse Airstream. De Traveller heeft namelijk wel wat weg van het Amerikaanse icoon onder de caravans. De Lume Traveller is leverbaar in drie varianten: de No. 1, Basic en Shelle. Het originele basis model is de Lume Traveller No. 1. De caravan is vervaardigd van hoogwaardige, duurzame materialen. Het werkblad is van RVS, de wanden van vilt op wolbasis en er is zelfs een echte teakhouten vloer. Hij kost minstens 46.500 euro en heeft een panoramadak, dat kan worden geopend.

Het basismodel, de Lume Basic, is slechts 2,03 m breed, 2,05 m hoog en inclusief dissel 5,17 m lang. Toch biedt hij alles wat je nodig hebt. Hij is verkrijgbaar vanaf € 39.950. Net als de andere modellen heeft hij een aluminium sandwichconstructie met de kenmerkende aluminium klinknagels. De zelfdragende constructie is gemonteerd op een chassis van Knott en heeft een MTM van 1000 kilo.De Basic is voorzien van drie boven- en twee onderkasten. De outdoorkeuken, verborgen onder de grote klep, heeft twee gasbranders en een kleine koelkast, plus een aansluiting voor een grill.

De Shell is de goedkoopste versie en bestaat uit een lege constructie die je zelf naar wens in kunt richten. De Lume Traveler Shell weegt ongeveer 600 kilogramm en kost € 27.250.

Like dit artikel
Tweet dit artikel