Lunar Caravans brengt met Alaria een nieuw premium merk op de markt

Alaria is het nieuwe premium merk van Lunar Caravans

Alaria is het nieuwe premium merk van Lunar Caravans

ZOETERMEER – Wie de Motorhome & Caravan Show in Birmingham had bezocht, had daar kennis kunnen maken met een geheel nieuw merk caravans, afkomstig uit de fabrieken van Lunar.

De Motorhome & Caravan Show werd gehouden van 11 tot en met 16 oktober, dus bijna gelijktijdig met onze Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Op die beurs stonden de nieuwe ‘Alaria’ caravans. Een merk dat volgens producent Lunar in het premium segment valt. De naam zou onafhankelijkheid, vertrouwen en nieuwsgierigheid uit moeten drukken.

Dat moet ook passen bij het concept van de Alaria caravans, die een exclusieve uitstraling combineren met een hoogstaand comfort. Daarmee komt Alaria ook tegemoet aan de stijgende vraag op de Engelse thuismarkt naar moderne, luxueuze toercaravans. In dat segment maakt het eveneens Engelse Buccaneer momenteel de dienst uit, maar ook de Lunar caravans zien in dat segment een voortdurende stijging. Daarom werd besloten om een geheel nieuw premium merk op te zetten, dat deels is geïnspireerd door de succesvolle tandemas caravans van Lunar zelf.

Alaria caravans

Alle modellen van Alaria hebben vier slaapplaatsen en staan op een tandemas chassis met een MTM van 2000 kilo, dat standaard is voorzien van een hydraulisch leveling systeem van E&P en AL-KO Bigfoot steunen. Er is standaard al voorzien in een accubak voor een mover en een 100W zonnepaneel. De styling van het exterieur doet sterk denken aan het “carbon fibre” styling van de 2017 modellen van de Clubman en Delta caravans van Lunar. Verder zien we op de Alaria fraaie 5-spaaks lichtmetalen velgen, een panoramaraam, een 21 inch TV met DVD speler, een in kleur instelbare binnenverlichting, een verwarmd handdoekenrek in de badkamer en, zoals we van Engelse caravans gewend zijn, natuurlijk ook een oven.

De Alaria serie bestaat uit 3 modellen. Ze hebben alle voorin een L-vormige zithoek. Er is één model met enkele bedden met daarachter een badkamer over de volle breedte. Ook zijn er 2 modellen met een eilandbed. Bij de ene indeling zien we de badkamer helemaal achterin, bij de andere is het slaapgedeelte helemaal achterin en is de badkamer wat meer naar het midden geplaatst. Het is ons nog niet bekend of deze caravans ook in Nederland op de markt komen. In Engeland beginnen de adviesprijzen ruim boven de 30.000 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel