Lundhags Omni: schoenen voor winkelen én wandelen

Lundhags Omn wandelschoenen

Lundhags Omni: schoenen voor winkelen én wandelen

FRIEDRICHSHAFEN – De nieuwe Omni schoenen die het Zweedse merk Lundhags op de Outdoor 2017 in Friedrichshafen presenteerde, zijn ontwikkeld voor mensen die een stevige wandeling willen maken, maar de schoenen ook willen gebruiken om een stad te gaan bekijken.

Stoere, stevige schoenen die er ook nog eens netjes en trendy uitzien. De focus ligt op comfort, functionaliteit en kwaliteit. De Lundhags Omni zijn daardoor ook schoenen die je in bijna alle jaargetijden en onder bijna alle dagelijkse omstandigheden kunt dragen.

Volgens Niklas Karlsson, die verantwoordelijk is voor de schoenen van Lundhags, wil Lundhags met deze schoenen een brug slaan tussen schoenen voor de bergen en voor een meer stedelijke ‘urban’ omgeving. Draag je de Omni schoenen in de zomer, zul je merken dat ze niet alleen lekker zitten maar ook prima ventileren. Ze zijn echter ook goed waterdicht zodat je ze ook prima tijdens natte omstandigheden kunt dragen. Ze zijn robuust genoeg om de voeten voldoende bescherming te geven in wat zwaarder terrein, maar zien er ook netjes genoeg uit om ze als dagelijkse schoenen te dragen.

Bovendien zijn ze er in meerdere modellen. De Strei is vooral als zomerschoen bedoeld, terwijl de Bjerg Mid/Low meer bedoeld is voor wandelaars in de lente, zomer en herfst. De Riim is weer wat warmer en daardoor prima als winterschoen geschikt. De namen van deze schoenen (Bjerg, Strei en Riim) zijn afkomstig uit het “Jamtish”, een lokaal dialect uit Jamtland in het midden van Zweden, waar Lundhags al sinds 1932 schoenen produceert en tegenwoordig ook rugzakken en buitensportkleding maakt.

Uiteraard maakt Lundhags gebruik van de beste materialen. De zolen zijn van Vibram,verder wordt er gebruik gemaakt van Heinen Terracare leer en het Italiaanse Corradi leer. Alle Lundhags schoenen worden in Europa vervaardigd van Europese materialen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel