Luno’s Front Cab Air Mattress voor een extra slaapplek in de cabine

Luno’s Front Cab Air Mattress

Luno’s Front Cab Air Mattress voor een extra slaapplek in de cabine

Luno, in de Verenigde Staten vooral bekend om speciale luchtbedden waarmee je redelijk comfortabel in personenauto’s kunt slapen, introduceerde op de Overland Expo West show de nieuwe Front Cab Air Mattress.

Dit is een speciaal gevormd luchtbed waarmee je een extra slaapplaats in de cabine van een camper of bestelwagen kunt toevoegen. Handig voor als je zo nu en dan een slaapplaats tekort komt.

Speciale kussens voor vlakke ondergrond

Luno’s Front Cab Air Mattress is meer dan alleen een opblaasbare matras die je over de voorstoelen van de camper legt. Hij bevat namelijk ook speciale op maat gemaakte kussens waarmee je de voetenruimte en de ruimte tussen de voorstoelen kunt opvullen. De speciale opblaasbare T-vormige kussens worden opgeblazen tot ze dezelfde hoogte als de voorstoelen hebben en vormen zo een vlakke ondergrond voor de opblaasbare matras. Daardoor is de slaapplaats een stuk breder, namelijk van de rugleuningen van de voorstoelen tot het stuur en het dashboard.

In een paar minuten gebruiksklaar

Op die kussens en voorstoelen wordt dan weer een luchtbed gelegd. Het geheel kan volgens Luno dankzij de meegeleverde elektrische luchtpomp in een paar minuten gebruiksklaar zijn. Na gebruik is het een kwestie van de lucht er weer uit laten lopen en de cabine van de camper kan weer normaal worden gebruikt. Als de set niet wordt gebruikt, is hij in te pakken tot redelijk klein pakket dat een kleine zes kilo weegt.

Nadelen

Er zijn ook wel wat kanttekeningen bij deze Front Cab Air Mattress. Hij is namelijk geschikt voor mensen met een lengte tot 1,70 m. Hij is dus vooral voor kinderen bedoeld. Ook ligt de slapende persoon pal naast het dashboard, dat mede door de komst van die mooie moderne infotainmentschermen wel vrij kwetsbaar is. Het kan dus geen kwaad om daar een deken of kleed overheen te leggen. Het luchtbed zelf kan dankzij de robuuste 300D Oxford nylon gelukkig tegen een stootje. Verder kunnen de voorstoelen, als ze als slaapplaats in gebruik zijn, niet meer worden omgedraaid zodat de zithoek dan wat beperkter is. De Front Cab Air Mattress is met $ 400 ook allesbehalve goedkoop en is vooralsnog alleen in Noord-Amerika leverbaar.

Voor Mercedes Sprinter en Fiat Ducato

Luno heeft de Front Cab Air Mattress ontworpen voor Mercedes-Benz Sprinter bestelwagens alsmede de Ram/Dodge ProMaster. Dat laatste model is hier onbekend maar is gewoon een zustervoertuig van de Fiat Ducato, zodat hij daar ook in past. Hij past dus niet in kleinere bestelwagens zoals de VW T-serie of de Ford Transit.

Like dit artikel
Tweet dit artikel