Luxe kamperen in de Achterhoek

kampeerzaken.nlHet Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) berichtte vorige over noodzakelijke maatregelen die de daling van het aantal kampeervakanties moet voorkomen.

 

Het GOBT adviseerde innovatie als redmiddel. Campings zouden het moeten zoeken in de vergroting van luxe en comfort en nauwere samenwerking moeten zoeken.

 

Vier Achterhoekse campings hebben direct het antwoord. Zij bieden de kampeertoerist sinds kort iets extra’s: kamperen met privé-sanitair. Een eigen toilet, je eigen wastafel en je eigen douche, direct naast je caravan of tent.


 

Deze campings met privé-sanitair liggen in het oostelijke deel van de Achterhoek, bij Groenlo en Winterswijk. Die privé-sanitair cabine, uiteraard met warm en koud water, en een stopcontact geschikt voor scheerapparaat of haarföhn is slechts toegankelijk met een pasje of sleutel, exclusief voor de huurder van de betreffende kampeerplaats. Omdat de cabine direct naast de kampeerplaats staat behoort dat (overigens heel vaak gezellige) eind lopen naar het sanitairgebouw tot het verleden. De prive-cabine biedt nog meer, zo is er ook een aansluiting voor kabel-tv en wifi-internet.

 

De Achterhoek telt vier campings met privé-sanitair: Marveld Recreatie in Groenlo, vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk, Camping Vreehorst in Winterwijk en Sevink Mölle in Winterswijk. Alle vier fraai gelegen campings in het oostelijke deel van de Achterhoek.

 

Het idee van de prive-cabine is niet nieuw, zo´n 10 jaar geleden waren deze cabines vooral op Duitse campings al veelvuldig te huur, al staan deze voor een (groot) deel niet vlak naast de kampeerplaats.

Like dit artikel
Tweet dit artikel