Maak je tent weer schoon en waterafstotend met de Nikwax Camping Care Kit

Nikwax Camping Care Kit

Maak je tent weer schoon en waterafstotend met de Nikwax Camping Care Kit

Kan jouw oude tent wel een opknapbeurt gebruiken? Of twijfel je of deze nog bestand is tegen de elementen? Met de nieuwe Nikwax Camping Care Kit blaas je je tent weer nieuw leven in en wordt deze ook weer goed waterafstotend.

De nieuwe Nikwax Camping Care Kit bestaat uit twee verschillende sprays. Dit zijn de SolarWash en SolarProof spray die je tent schoon- en droog houden en beschermen tegen UV straling. Bovendien zijn de sprays ook geschikt om je kleding mee te wassen.

Schoon, droog en duurzaam

Met de Nikwax Camping Care Kit impregneer je de tent niet alleen, maar zorg je ook dat deze langer mee zal gaan. Ten eerste omdat je met de SolarWash spray het tentdoek grondig reinigt, iets wat op zichzelf er al voor zorgt dat de tent minder snel kapot gaat. Daarnaast biedt het SolarProof impregneermiddel ook bescherming tegen UV-straling, wat ervoor zorgt dat de tent door de jaren heen minder snel poreus wordt.

Kanttekeningen

Hoe goed de producten van Nikwax ook zijn, een echt lekke tent kun je met deze sprays en gels niet redden. De Camping Care Kit werkt immers alleen bij tenten waarvan het tentdoek zelf zijn waterdichte eigenschappen nog heeft, maar waarvan de coating — doorgaans een DWR coating — vernieuwd moet worden. In andere woorden: de Nikwax impregneermiddelen maken tenten niet op magische wijze waterdicht, maar versterken wel de waterafstotende en waterdichte werking van tenten.

Over Nikwax

Zeg je Nikwax, dan zeg je topkwaliteit reinigings en impregneringsmiddelen voor tenten, outdoor kleding, schoeisel en andere uitrusting. Het Britse merk is sinds 1977 hét toonaangevende merk op gebied van impregneermiddelen. Toentertijd bracht Nikwax Waterproofing een niet zachtmakende impregneer wax voor leren laarzen op de markt, maar tegenwoordig biedt het bedrijf talloze reinigings- en impregneermiddelen aan.

Meer informatie

Vooralsnog is de Nikwax Camping Care Kit niet verkrijgbaar in Nederlandse winkels. Wel is de Nikwax set verkrijgbaar bij diverse webshops. Bij Amazon kost de set ongeveer 18 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel