Maarten de Roos wordt directeur Doréma

kampeerzaken.nlDoréma, één van de grotere Nederlandse producenten van caravanvoortenten en -luifels, heeft Maarten de Roos per augustus als nieuwe algemeen directeur aangetrokken.
De Roos is geen onbekende in de kampeerbranche, hij was tot voor kort algemeen directeur van caravanfabrikant Kip Caravans te Hoogeveen en ook betrokken bij de doorstart van Kip Nederland dat onlangs nog de merk- en modelrechten van Chateau Caravans wist te verwerven. Maarten de Roos is ook bestuurslid van de Vereniging voor de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).
 
Maarten de Roos: “Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Jarenlang heb ik me binnen Kip bezig gehouden met nieuwe productontwikkelingen, zowel op het gebied van de traditionele toercaravans alsook met andere innovaties. Voor mij waren de voortent en luifel daarbij altijd nog een beetje onontgonnen gebied. Terwijl veel mensen tijdens de vakantie nota bene vaak langer in hun voortent of onder de luifel bivakkeren!”
Op het vlak van functionaliteit, opzetgemak en gebruikte materialen liggen voor de industrie volgens de Roos nog vele uitdagingen. “Die ambitie, waarbij de voortent meer wordt dan een bijproduct, wil ik door voortdurende innovatie met de specialisten van Doréma gaan waarmaken”.
Doréma voert, naast het bekende eigen merk sinds eind 2005 een tweede label onder de merknaam StarCamp, waarmee het inspeelt op de behoefte naar scherp geprijsde voortenten en luifels.
Naast de twee eigen productiebedrijven in Slovenië, heeft Doréma verkoopvestigingen in Nederland en Engeland. Bij de Doréma Group zijn 125 personen werkzaam. Momenteel werkt men aan verdere uitbreiding van de exportactiviteiten binnen Europa.
Meer informatie op www.dorema.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel