Maastricht achtste in Beste Europese Stedentrips 2014

Maastricht stadhuis bij avond

Sfeervol Maastricht krijgt gemiddeld een dikke acht

MAASTRICHT – Voor het eerst sinds het bestaan van de vakantiebeoordelingssite Zoover prijkt in de lijst een Nederlandse stad. Maastricht staat in de top tien van Beste Europese Stedentrips 2014 op plaats acht.

Maastricht krijgt van Zoover-gebruikers een 8,5 en weet de meeste roem binnen te halen op het aspect sfeer. Ook omgeving, cultuur en uitgaansleven vallen in Maastricht in de smaak. De eerste plaats is voor de Poolse stad Krakau met een rapportcijfer van 8,82. Op plaats twee en drie volgen Sevilla met een 8,64 en Venetië met een 8,62 elkaar op de voet. Brugge en Rome eindigen gelijk met een 8,57 op een gedeelde plaats vier en vijf. Daarna volgen Wenen, Barcelona op plaats zes en zeven, ook vrijwel gelijk met een 8,56 en 8,55. Na Maastricht is de toptien compleet met Praag (8,51) en Berlijn (8,50).

Zoover-gebruikers moesten elk stad op acht aspecten een cijfer geven. Voor alle steden geldt dat de hoge cijfers vooral vallen op de aspecten cultuur en sfeer. Uitgaansleven en omgeving halen de gemiddelden juist iets naar beneden. De uitzondering is hier zoals gezegd Maastricht. Ook de 1-, 2- en 3- sterrenhotels drukken het gemiddelde voor alle steden iets. Zelfs de 4- en 5-sterrenhotels trekken voor elke stad het rapportcijfer iets omlaag.

Zoover.com
185 miljoen reizigers laten jaarlijks hun beoordeling achter op Zoover.com. Het bedrijf heeft beoordelingssites in 25 landen. De website bevat ruim 2,3 miljoen beoordelingen en meer dan 356.000 accommodaties van 45.000 bestemmingen in de wereld.

Like dit artikel
Tweet dit artikel