MAC Box om MPV of Combi naar camper om te bouwen

MAC Box

In enkele minuten van combi naar camper met de MAC Box.

SOEST – Edzo de Jonge, bekend van de Minicamper, heeft nu ook een oplossing om een combi, MPV of bestelwagen in korte tijd minuten om te bouwen van gewone auto naar Minicamper.

Dat kan met de Modulaire Camping Box, afgekort MAC Box. Deze is leverbaar voor onder anderen een Volkswagen Caddy, Citroen Berlingo, Renault Kangoo, Ford Transit of Fiat Doblo.

De compacte MAC Box is ideaal voor iedereen die een echte camper qua investering te ver vindt gaan, liever niet met een vouwwagen of caravan rijdt maar toch meer comfort en mobiliteit wil dan je met het kamperen met de tent hebt.

Je bespaart met de MAC Box, mits je over een geschikte auto beschikt, heel wat kosten en kunt er bovendien net zo makkelijk en comfortabel als met een personenwanegn mee rijden.

De MAC Box biedt een comfortabel bed, een complete keuken met ruime koel/vries combi en de nodige extra opbergruimte. Als je op vakantie wilt hoef je de MAC Box alleen maar in de auto te plaatsen en met 4 schroeven vast te zetten. Verder zijn er geen aanpassingen nodig. Omdat de MAC Box relatief licht is, zijn er ook mensen die hem permanent in de kofferbak laten staan. De MAC Box is vervaardigd van 12 mm dik waterbestendige gelamineerd multiplex.

De keukenunit beschikt over een kooktoestel, spoelbakje en watertank met pomp en kraan. Er is ook een  31 liter Waeco vries/koelbox, 1-pits kooktoestel, besteklade en laden voor overige proviand.

Je kunt het bed in één beweging naar voren klappen. Het hangt dan aan de gordelbevestigingspunten van de B-stijl in de auto. Onder de bedbodem kun je gewoon je spullen laten liggen. De bedmaat is afhankelijk van de auto en bedraagt minimaal 115 x 190 cm. Om meer bagageruimte te realiseren kun je eventueel ook de achterbank demonteren. Er is voor het bed keuze uit een 3-delige koudschuim matras van 7 of 10 cm dik.

Het gewicht van de keukenmodule bedraagt 47 kg, terwijl de koelbox 15 kg weegt. De slaapmodule weegt 13 kg. Daar komt het gewicht van de matras nog bij, dat is 8 à 10 kg.

De MAC Box is inmiddels voor zo’n 25 verschillende auto’s leverbaar. In het geval dat je een andere auto koopt en daardoor een andere MAC Box nodig hebt, is inruil van je oude MAC Box bespreekbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel