Magellano Edition 1, voor wie écht alle luxe wil

Magellano Edition 1ZOETERMEER – Als je ondanks een eindeloze zoektocht niet de camper van je dromen kunt vinden, en je hem toch wilt hebben, dan zit er winig anders op dan hem zelf maar te bouwen.

Dat deed Michael Ebner ook. Hij bouwde een indrukwekkende campe op een vrachtauto. De reacties van de mensen waren ronduit positief, en hij had ook ontzettend veel plezier in de bouw van zijn camper. Reden om te kijken of hij er meer mee kon doen. Hij heeft besloten om dergelijke superdeluxe campers ook voor klanten te willen bouwen, en gaat dat doen onder de merknaam Magellano.

De basis van zijn eerste camper, de Edition I, is een Mercedes-Benz Actros 1842 Gigaspace met een wielbasis van 6,1 meter. De zescilinder dieselmotor heeft een cilinderinhoud van  12,7 liter en produceert 421 pk. Daar kun je natuurlijk wel wat moois op bouwen. Zijn Edition 1 is maar liefst 10,60 meter lang en weegt zo’n 16 ton. De opbouw is vervaardigd vant 50 mm dikke polyester panelen. Hij heeft de linkerzijde van de opbouw voorzien van maar liefst 2 slide-outs. Om de MTM van 18 ton niet te overschrijden, blijft het laadvermogen ‘beperkt’ tot maar zo’n 2 ton. Dat betekent dat je op moet letten met het vullen van de watertank, waar ongeveer 750 liter water in gaat.

Magellan Edition 1De slide-outs vergroten de bijna 4 meter hoge camper met 2 erkers van 140 x 230 cm. De voorste doet een riante 8-persoons zitgroep ontstaan. Tegenover die zitgroep is een keuken van 2,60 m lang. De koelkast van 180 liter heeft een vriezer van 70 liter. Uiteraard zijn er ook een fornuis met oven, magnetron en grill aanwezig. Het werkblad is van marmer, met daarin een RVS spoelbak.

De achterste erker heeft een tweepersoons bed van 180 x 200 cm, dat ook bij een niet-uitgeschoven slide-out gebruikt kan worden. Een extra bed van 200 x 150 cm bevindt zich boven de cabine. In de salon kan eventueel nog een tweepersoons bed worden gerealiseerd.

De natte cel heeft een wastafel met kastjes, een toilet met vermaler, een douchecabine met verlichtebodem en nog meer bergruimte.

Om met 4 personen veilig en comfortabel te kunnen reizen, zijn er achter de bestuurders- en bijrijdersstoel nog 2 losse stoelen geplaatst. Het opstapje klapt uiteraard elektrisch in en uit. Om de camper waterpas te stellen is er voorzien in een niveauregeling van E&P.

Michael koos er bewust voor om vooral materialen van de allerhoogste kwaliteit te gebruiken, daarom past Michael regelmatig componenten uit de jachtbouwindustrie toe. Aan boord bevindt zich verder een vloeistofverwarming met 2 gescheiden circuits, die worden aangevuld met elektrische verwarmingsunits in de garage en dubbele boden. Verder zijn er ook 2 airco’s en een dieselgenerator om de AGM accu’s op te laden.

Uiteraard is alle apparatuur op het gebied van navigatie en multimedia aanwezig, en is deze “State of the Art”. We vinden er een Bose 5.1 Soundsystem en flatscreens van 32 en 40 inch. Voor perfecte verbindingen is een satellietontvanger en een router met extra antenne aanwezig. Ook is de Edition 1 voorzien van een alarmsysteem met bewakingscamera, en alles wat daarbij hoort, tot een AED aan toe.

Je zult begrijpen dat een dergelijke camper nogal kostbaar is. De Edition 1 is dan ook verkrijgbaar vanaf zo’n 680.000 euro zonder BPM.

Meer informatie? Zie www.magellano.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel