Mammut Evolution mover met ingebouwde gewichtscalculator

Mammut Evolution mover

Mammut Evolution mover met ingebouwde gewichtscalculator

Omdat de gemiddelde caravanner steeds vaker het comfort van thuis wil en steeds meer spullen meeneemt, komt het laadvermogen van caravans steeds meer in het gedrang.

Om te voorkomen dat een caravan onverhoopt te zwaar beladen wordt, introduceert AL-KO de nieuwe Mammut Evolution mover met ingebouwde gewichtsdetectie die met een druk op de knop kan worden geactiveerd.

Ingebouwde gewichtscalculator

Het sterke en toch gevoelige AL-KO Mammut rangeersysteem maakt het hierdoor niet alleen heel eenvoudig om de caravan moeiteloos in de moeilijkste hoekjes te manoeuvreren, maar geeft ook een goede indicatie van het gewicht van de caravan. Dit gaat heel eenvoudig door middel van de afstandsbediening, waarop het gewicht wordt aangegeven. Met het Mammut Evolution rangeersysteem, dat geschikt is voor enkelassige caravans tot 2,5 ton of tandemassers tot 3 ton, kan men het gewicht van de caravan binnen vijf minuten bepalen. De tolerantie zou hierbij minder dan vijf procent bedragen.

Overbelading

Dr. Timo Schwickart, Vice President Sales & Marketing van AL-KO: “Met de verdere ontwikkeling van Mammut hebben we een wereldwijd uniek concept gecreëerd dat het leven van caravanrijders veel gemakkelijker maakt. Er is meestal voldoende opbergruimte, dit kan de chauffeurs verleiden om meer in te pakken dan het gewichtslimiet toelaat. Dit betekent dat de caravan snel overbeladen raakt.

Schwickart vervolgt: ”Veel klanten weten de gevaren van overbelading: minder rijstabiliteit, het voertuig gaat uitwijken in bochten en een aanzienlijk langere remweg. Er zullen problemen zijn met de verzekeringsmaatschappij in het geval van een ongeval, en eventuele verkeerscontroles leiden tot boetes. Boetes voor overbelasting in bijvoorbeeld Duitsland beginnen vanaf precies vijf procent boven de limiet. We bieden onze klanten nu de perfecte tool om hen te helpen altijd aan de veilige kant te blijven.”

De Mammut Evolution zal vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel