Marco Polo campermodules voor de Mercedes EQT

Mercedes T-Klasse/Citan/EQT Marco Polo camper modules

Marco Polo campermodules voor de Mercedes EQT

De Mercedes T-Klasse, zoals de nieuwe compacte MPV van Mercedes heet, leent zich ook prima om als compacte camper – of gezien het formaat eerder een kampeerbusje – te gebruiken. De Duitse fabrikant toonde een voorbeeld daarvan op de Caravan Salon in Düsseldorf.

In Nederland zal van die T-Klasse overigens alleen de volledig elektrische variant worden aangeboden. Deze gaat EQT heten en zal er op een aantal details iets anders uitzien. Maar ook die kan uiteraard worden voorzien van de Marco Polo campermodules, waarvan Mercedes in Düsseldorf een voorproefje liet zien.

In 2023 leverbaar

De T-Klasse heeft zijn marktintroductie al achter de rug maar we moeten nog even wachten op de EQT, die komt pas begin volgend jaar. Op de campermodules moeten we nog iets langer wachten, namelijk tot eind 2023. Net als de vernieuwde Mercedes Citan zijn ook de T-Klasse en EQT afgeleid van de nieuwste generatie van de Renault Kangoo. Of de modules ook voor de Kangoo geschikt zijn, valt niet te verwachten. De kans is wel groot dat ze ook in de Citan Tourer, de iets soberder uitgevoerde ‘bestelversie’ van de T-Klasse/EQT zullen passen. Deze heeft overigens ‘gewoon’ een verbrandingsmotor en is qua aanschafprijs een stuk voordeliger.

Marco Polo campermodules voor de T-Klasse/EQT

Het heten campermodules, maar het is natuurlijk schier onmogelijk om te verwachten dat je een 4,5 meter lange, niet al te hoge auto met behulp van enkele modules tot een volwaardige camper ombouwen. Bij campers van dit formaat spreken we daarom eerder van een minicamper of kampeerbusje. Dit soort compacte recreatievoertuigen worden steeds populairder, vooral sinds jongeren het fenomeen ‘Vanlife’ hebben ontdekt. Maar ook steeds meer ouderen geven de voorkeur aan de meer sportieve campers. En net zoals de markt voor dit soort compacte recreatievoertuigen groeit, wordt ook het aanbod groter omdat steeds meer producenten op deze marktontwikkeling inspelen.

Twee modules

Er zijn twee campermodules voor de Mercedes EQT Marco Polo. De basismodule is de bedmodule, die er (uiteraard) voor zorgt dat je kunt slapen in de Mercedes T-Klasse/EQT. Daarnaast is er nog de keukenmodule, die zorgt dat je onder achterklep van de auto ook maaltijden kunt bereiden. Je kunt de Marco Polo modules eenvoudig met twee personen in en uit de auto schuiven. Ze worden aan de sjorogen in de bagageruimte bevestigd.

Marco Polo bedmodule

Het ligvlak van de bedmodule is 200 x 115 cm, en bestaat uit een 10 cm dikke matras op ene bodem met schotelveren. Tijdens het rijden kun je het frame van het bed – inclusief de opgevouwen matras – in de bagageruimte opbergen. De achterbank kan dan gewoon gebruikt worden. Ook omvat de bedmodule een set verduisteringselementen voor alle ramen. Deze kun je met magneten of zuignappen bevestigen. Voor de broodnodige ventilatie levert Mercedes bij de bedmodule ook ventilatierooster voor boven de ramen in de voorportieren. Ook zitten er twee opbergtassen bij, die voor de vensters tussen de C- en D-stijlen aan beide zijden gemonteerd kunnen worden.

Marco Polo keukenmodule

Om er toch iets meer een camper van te kunnen maken, kun je de optionele keukenmodule bestellen. Deze is bedoeld om aan de achterkant, dus in de kofferbak, te gebruiken. De keukenmodule bestaat uit een keukenblokje met gootsteen, 12 liter watertank, 15 liter koelboxje en een los kooktoestelletje met gaspatroon. Het keukenblok heeft diverse opberglades voor de keukenspullen en etenswaren. Mercedes levert bij de keukenmodule ook een set campingstoelen en een tafel. De tafel kan binnen – achter de middenconsole – of buiten het voertuig worden geplaatst.

Like dit artikel
Tweet dit artikel