Marmot introduceert vernieuwde, lichtere Tungsten tenten

Marmot UL 2P lichtgewicht tent

Marmot introduceert vernieuwde, lichtere Tungsten tenten

De Tungsten-tenten behoren tot de meest verkochte modellen van de Amerikaanse outdoorspecialist Marmot. De serie is bij uitstek geschikt voor de fiets-, wandel- of bergtochten.

Marmot heeft de Tungsten-serie onlangs vernieuwd, hij is nu een stuk lichter geworden. Ook pakformaat is kleiner geworden zodat je deze tent nóg makkelijker in de fietstas of rugzak mee kunt nemen.

Niet echt ultralichtgewicht

De nieuwe Marmot Tungsten UL weegt in de tweepersoons versie bijvoorbeeld iets meer dan 1600 gram. Ondanks de toevoeging ‘UL’ is deze tent dus niet echt ultralichtgewicht. Hij is bijvoorbeeld lang niet zo licht als een Dyneema tent, maar dan zit je ook in een heel andere prijsklasse en heb je vaak ook met een enkeldaks tent te maken. De Marmot Tungsten UL is nog ‘gewoon’ dubbeldaks en het gewicht zal voor de meeste lichtgewicht kampeerders geen enkel bezwaar opleveren. Bovendien is hij vergeleken met vergelijkbare tenten van bijvoorbeeld MSR en Big Agnes heel betaalbaar.

Materialen

Marmot gebruikt voor de buitentent ‘normaal’ 20D Ripstop polyester met een waterkolom van 1500mm. Het grondzeil is gemaakt van wat zwaarder 30D dat een waterkolom van 4000mm heeft. Om gewicht te besparen is de binnentent van ‘mesh’: 15D No-See-Um. Dit houdt zelfs de kleinste insecten buiten maar isoleert amper. Daardoor is de tent minder goed geschikt voor de koudere jaargetijden. Door de doordachte vorm en robuuste constructie is de tent uiterst windvast en heel eenvoudig op te ztten.

Ruimte voor twee

Naast slaapruimte voor twee personen biedt de Tungsten UL 2P in de uitbouwen voor en achter ook de nodige ruimte voor de bagage. Ook heb je daar de mogelijkheid om een beschut hoekje voor het koken in te richten. De voor- en achterzijde van de binnentent zijn voorzien van een handige D-vormige deur welke mugdicht kan worden afgesloten.

Verschillende modellen

De marmot Tungsten tenten zijn verkrijgbaar in uitvoeringen voor een, twee, drie en vier personen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel