Marmot slaapzakken van gerecycled materiaal

Marmot slaapzak

Marmot slaapzakken van gerecycled materiaal

Het bekende Amerikaanse outdoormerk Marmot heeft onlangs op de Outdoorbeurs in Friedrichshaven hun verbeterde Tresless Elite Eco en de nieuwe Fulcrum Eco slaapzakken laten zien. Deze zijn voor nagenoeg 100% gemaakt gerecycled materiaal.

Daar waar voorheen alleen de stof aan de binnen- en buitenkant van Marmot slaapzakken afkomstig was van gerecycled materiaal, worden de Tresless Elite en Flumcrum slaapzakken voortaan helemaal uit gerecycled materiaal vervaardigd. Het enige onderdeel dat nog niet van gerecycled materiaal is gemaakt, is de rits.

Tresless Elite Eco

De Tresless Elite is een alom geliefde synthetische slaapzak die al jarenlang op de markt is. De variant die Marmot afgelopen voorjaar op de vakbeurs Outdoor in Friedrichshaven liet zien, heet de Tresless Elite Eco. Deze zal in grote lijnen gelijk zijn aan het oude ontwerp maar heeft een aantal kleine verbeteringen op detailniveau. Maar ook bij deze slaapzak is de synthetische vulling compleet gerecycled.

Hergebruikt dons

Voor de vulling van de nieuwe Fulcrum Eco slaapzakken gaat Marmot, in samenwerking met een Europees bedrijf, gebruik maken van gerecycled dons. Denk hierbij aan dons afkomstig van oude slaapzakken, donsjassen, dekbedden, etcetera.

Beschikbaar in lente 2019

Beide verbeterde slaapzakken zullen helaas in de lente van 2019 op de markt worden gebracht. De Tresles Elite Eco zal beschikbaar in zes verschillende versies. Aangezien de Fulcrum Eco een compleet nieuw model is, is het van deze slaapzak nog onbekend hoeveel modellen hiervan op de markt zullen komen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel