Mars Campers introduceert automatisch uitklappende Space X Air tenttrailer

Mars Campers - Space X Air tenttrailer

Mars Campers introduceert automatisch uitklappende Space X Air tenttrailer

Het Australische bedrijf Mars Campers heeft al een aantal stoere, sportieve tenttrailers in het programma maar de Space X Air is een verhaal apart.

Ook deze tenttrailer is gemaakt voor stoere off-road avonturen, maar hij is ook extreem gemakkelijk op te zetten. De fabrikant gaat er namelijk prat op dat het de eerste automatische openende, stabiliserende en opblazende tenttrailer van Australië is.

Offroad

In Nederland kennen we een soortgelijk principe natuurlijk al van Holtkamper. Ook deze Nederlandse producent van tenttrailers heeft modellen voor offroad gebruik maar Mars Campers gaat hierin een stapje verder. Logisch, in Australië gaat men graag op avontuur in de outback en daarvoor moeten de spullen aan de allerhoogste eisen voldoen. De 5,90 m lange tenttrailer is voorzien van onafhankelijke ophanging, vier gasschokdempers en speciale 265/75 R16 MT-banden. Ook heeft hij een flink laadvermogen van maar liefst 650 kg. Volgens Mars Camper is bewezen dat de Space X Air het zwaarste terrein van Australië aan kan.

Eenvoudig in- en uitklappen

Het principe doet een beetje denken aan dat van de Amerikaanse tenttrailers van bijvoorbeeld Fleetwood, waarbij er zowel aan de voor- als achterzijde een gedeelte uit wordt geklapt waardoor een enorme ruimte tent ontstaat. Bij de Space X Air wordt alles bediend door middel van een keurig weggewerkt controlepaneel. Ook de zwaar uitgevoerde stabilisatiepoten zijn elektrisch en worden automatisch bediend. Je hoeft alleen maar op een knop hoeft te drukken en ze stellen zichzelf in. Ook de voor- en achterklep zijn gemakkelijk te openen door het eenvoudig omzetten van schakelaars. Verder zijn er knoppen voor de voortent, evenals voor het opblazen en leeg laten lopen van de hoofdtent, een handeling die slechts 30 seconden duurt.

Mars Campers heeft de Space X Air ontworpen om vooral buiten te verblijven. De tent en voortent zijn vooral bedoeld als beschutting bij slecht weer, of tegen de felle zon. Binnenin de Space X Air is er genoeg ruimte voor vier volwassenen en twee kinderen, met twee tweepersoonsbedden (140 x 190 cm) en een ruime rondzit die ook als bed kan worden gebruikt (180 x 190 cm).

Hij is verder van alle gemakken voorzien, zoals een enorme voorraadkast, een uitschuifbare keuken met koelbox, driepits gasstel, gootsteen, lades om al je keukengerei in op te bergen en ledverlichting. Twee externe, waterdichte luidsprekers, een mediaspeler en een tv-beugel zorgen voor het nodige entertainment. Ook is de Space X Air uitgerust met USB-aansluitingen, twee gereedschapskisten, geïntegreerde jerrycanhouders en opbergruimte voor gasflessen. Er zijn tal van opties verkrijgbaar, zoals een zonnepaneel van 200 W, een upgrade voor het bed, een airconditioner, boiler en nog veel meer. Dat doet de prijs, die in Australië bij ongeveer twintig mille begint, uiteraard behoorlijk oplopen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel