Matzker MDX expeditiecamper met Mercedes X-klasse

Matzker MDX expeditiecamper

Matzker MDX expeditiecamper met Mercedes X-klasse

De vierwielaangedreven pick-up van Mercedes, de X-klasse, is inmiddels meer dan een jaar op de markt. Er zijn het afgelopen jaar ook al diverse afzetunits voor de X-klasse verschenen.

Het in Keulen gevestigde Matzker KFZ-Technik, specialist in terreinwagens en de ombouw daarvan, waagt zich met de MDX aan de eerste vast opgebouwde woonunit voor de X-klasse.

Omdat de X-klasse in Duitsland uitsluitend als vierdeurs pick-up wordt geleverd en Matzker de woonunit ruim genoeg wilde maken, was het bedrijf genoodzaakt om een gedeelte van de cabine af te zagen en er op die manier een tweedeurs pick-up van te maken.

Op de grote ruimte die daardoor achter de cabine beschikbaar is, hebben de mensen van Matzker een woonunit van 2,90 m lang en een breedte van 1,75 m gebouwd. De totale hoogte van het voertuig is slechts 2,23 m, inclusief de woonunit is de Mercedes 5,65 m lang.

De basis voor de ombouw is een X 250d 4-Matic met zeventraps automatische versnellingsbak, 19 inch wielen en een sperdifferentieel voor en achter. Bovendien verhoogde Matzker de bodemvrijheid. Inclusief woonunit weegt het geheel rond de 2660 kilo en is er een laadvermogen van zo’n 600 kilo beschikbaar. Tegen meerprijs levert Matzker ook een long-range dieseltank met extra pompje, om de actieradius te verhogen.

In tegenstelling tot de meeste afzetunits, heeft Maztkers MDX de deur aan de zijkant. Aan de achterzijde is een groot raam dat kan worden opengeklapt, zoals we ook wel bij BiMobil campers zien. Bovendien is er ook een (kleine) doorgang tussen de woonunit en cabine, net zoals bij een normale camper. De keuken bevindt zich achter de bestuurdersstoel en is voorzien van tweepits kooktoestel, gootsteen met kraantje en compressorkoelkast. Er is ook een ladekoelkast die van buiten bereikbaar is, naast de entree. Achterin bevindt zich de zitgroep, die kan worden omgebouwd tot een tweepersoons slaapplaats. Tegen meerprijs kan het hefdak worden voorzien van een extra tweepersoons slaapplaats.

Like dit artikel
Tweet dit artikel