Meer campers dan ooit in Nederland

gebruikte camper

Meer gebruikte campers verkocht

BUNNIK – Ondanks het feit dat de kampeerbranche nog steeds in behoorlijk zwaar weer verkeert, groeit het aantal campers in Nederland gestaag. Brancheorganisatie BOVAG maakte dat vorige week bekend aan de hand van de halfjaarcijfers van BOVAG, KCI en bureau VWE. 

Uit die cijfers blijkt dat er in de eerste helft van dit jaar 828 nieuwe en 3.109 gebruikte kampeerauto’s zijn verkocht door de vakhandel. Daardoor bereikte het totaal aantal campers in Nederland op 1 juli 2014 een recordniveau van 88.634 campers.

De verkoop in de periode januari tot en met juni liet weliswaar een kleine daling van het aantal verkocht nieuwe kampeerauto’s zien (11 stuks, -1,3 procent) maar de afzet van gebruikte campers was met 358 stuks (+13,0 procent) aanzienlijk hoger dan in dezelfde periode in het voorafgaande jaar.

Een korte zoektocht door het archief van KampeerZaken.nl leert ons dat er in 2008 zo’n kleine 60.000 campers in Nederland waren zodat het aantal campers sindsdien aanzienlijk is gestegen.

NKC ziet sterk groeiend aantal leden

Ook het sterk groeiende aantal leden van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) bevestigt de almaar stijgende populairiteit van de camper.. De NKC is inmiddels Europa’s grootste club van camperliefhebbers en heeft inmiddels 31.227 leden. Vorig jaar juni telde de vereniging nog 27.777 leden, het aantal leden is in een jaar tijd dus met 12 procent gestegen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel