Meer dan 8.000 bezoekers op Camperbeurs Hardenberg

bezoekers op Camperbeurs Hardenberg

Meer dan 8.000 bezoekers op Camperbeurs Hardenberg

Afgelopen weekend vond in Evenementenhal Hardenberg de Camperbeurs plaats, een van de eerste kampeerbeurzen nu de coronapandemie aan zijn einde lijkt te komen.

Na anderhalf jaar noodgedwongen ‘corona-pauze’ konden camperliefhebbers eindelijk weer hun hart ophalen op een beurs. En dat deden ze in grote getale. De organisatie van de Camperbeurs meldt dat de beurs door bijna 8.000 mensen is bezocht, dat zijn er nog meer dan de laatste editie in 2019.

De twaalfde editie van Camperbeurs in Evenementenhal Hardenberg is op 24, 25 en 26 september bezocht door maar liefst 7.973 bezoekers. Dat zijn ruim 1.700 bezoekers meer dan de laatste editie in 2019. Linda de Boer en Marije Pol namens Camperbeurs: “Bijna achtduizend bezoekers, hoe gaaf is dat! Het was lange tijd onzeker of de beurs door kon gaan vanwege corona, maar sinds de zomer stond het licht op groen. Dat dan zoveel mensen weer onze Camperbeurs bezoeken, doet ons enorm goed. Wij zijn ontzettend tevreden”.

Meer dan 80 exposanten

Er hadden zich uiteindelijk meer dan 80 exposanten aangemeld voor de Camperbeurs. Zij konden hun producten en diensten presenteren over maar liefst zes beurshallen. Daar konden de bezoekers nieuwe en tweedehands campers in alle soorten en maten bewonderen. Daarnaast was er ook de veel informatie over het zelf bouwen van een camper en over het huren van een camper. De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) was als vanouds aanwezig zijn om camperliefhebbers te voorzien van tips en tricks voor een onbezorgde camperreis.

Nieuwe generatie

Waar de bezoeker puur ter oriëntatie kwam, was een ander juist weer heel doelgericht op zoek naar een nieuwe of tweedehandse camper. Pol: “Het publiek was heel divers. We zagen ook veel (jonge) gezinnen, waar voorheen de gemiddelde bezoeker van Camperbeurs toch wat ouder was. We zijn blij dat we ook deze nieuwe generatie camperaars weten te enthousiasmeren om naar de beurs te komen. Dat biedt veel perspectief voor de komende edities van Camperbeurs.”

Gevoel van vrijheid

bezoekers op Camperbeurs Hardenberg“De vraag naar campers en het gevoel van vrijheid is nog nooit zo groot geweest als nu. Mede door corona zijn steeds meer mensen op vakantie gegaan met een (eigen) camper, omdat je dan het ultieme vakantiegevoel van vrijheid ervaart. Je bent niet gebonden aan één vaste camping of iets dergelijks. Je kan gaan en staan waar je wilt. Als een camping niet bevalt of het weer slaat om, dan kan je zo de camper weer in en rijd je naar de volgende bestemming. De verkoop van nieuwe campers is dit jaar naar een recordhoogte gereikt”, vertelt Linda de Boer.

Camperrijlessen voor vrouwen

Er was niet alleen een goedgevulde beursvloer. De bezoekers konden op alle drie de beursdagen presentaties bijwonen in het Campertheater en e-bikes uitproberen op een heus testparcours. Voor vrouwen waren er zelfs speciale camperrijlessen.

Volgend jaar weer

“Deze editie was fantastisch en veel deelnemers hebben op de beurs alweer hun plek geboekt voor 2022. Wij kijken dan ook uit naar deze dertiende editie die zal plaatsvinden op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 september”, aldus Pol.

Like dit artikel
Tweet dit artikel