Meeste vignetten worden iets duurder

Autobahn vignetten Oostenrijk Zwitserland Slovenië 2020 duurder

Meeste vignetten worden iets duurder

Automobilisten die wel eens naar en door de Alpenlanden rijden, zullen bekend zijn met de vignetten die je nodig hebt om met de auto over de snelweg te mogen rijden. Dergelijke vignetten zijn verplicht in Oostenrijk, Slovenië en Zwitserland.

Wie daar veel komt kan gebruik maken van een jaarvignet, dat is al mogelijk vanaf begin december. Alle jaarvignetten voor 2019 zijn overigens nog geldig tot 31 januari 2020. De prijzen voor komend jaar zijn over het algemeen iets gestegen.

Vignetten voor Oostenrijk

De prijzen voor de Oostenrijkse vignetten zijn licht gestegen. De nieuwe prijs voor het jaarvignet is 91,10 euro (1,90 euro meer), voor twee maanden 27,40 euro (+ 60 cent) en het vignet voor tien dagen kost nu 9,40 euro (+ 20 cent). Ook motorrijders moeten dieper in de buidel tasten. Voor hen gaat jaarvignet 36,20 euro (+ 70 cent) kosten. Een vignet voor twee maanden kosten volgend jaar 13,70 euro (+ 30 cent) en het tiendaagse vignet 5,40 euro (+ 10 cent).

Vrijstelling op sommige delen in Oostenrijk

De Oostenrijkse Nationale Raad heeft onlangs besloten dat op vijf trajecten van de autosnelwegen geen tol zal worden geheven. Deze vrijstellingen zullen al op 15 december 2019 in werking treden, dus nét voor het begin van het wintersportseizoen. Het gaat om de volgende wegen:

  • Inntalautobahn A12 (tussen de staatsgrens bij Kufstein en knooppunt Kufstein-Süd)
  • Westautobahn A1 (tussen de staatsgrens bij Walserberg en knooppunt Salzburg Nord)
  • Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (tussen de staatsgrens bij Hörbranz en knooppunt Hohenems)
  • Linzer Autobahn A26 en de Mühlkreisautobahn A7 (omleidingsbrug tussen de afrit Hafenstraße en afrit Urfahr)

Vignetten voor Zwitserland

In Zwitserland heb je alleen keus uit een jaarvignet. Dit kost nog steeds 40 frank. Omdat de koers van de Zwitserse frank ten opzichte van de euro is gestegen, kost een vignet nu 38 euro (+ 1,50 euro) betalen.

Vignetten voor Slovenië

De prijzen voor de vignetten in Slovenië blijven gelukkig weer gelijk. Hier kost een jaarvignet nog steeds 110 euro terwijl een vignet voor een maand 30 euro en een voor zeven dagen 15 euro kost.

Like dit artikel
Tweet dit artikel