Meet de inhoud van je gasfles met een App

primagazapp-620x325ZUTPHEN – Stel: je wilt gaan barbecueën op je gastoestel, maar je weet niet precies hoeveel gas je nog hebt. Voordat je aan je avondmaal begint, wil je wel weten hoe lang de gasfles nog mee gaat.

Want als er maar voor hooguit een half uur aan gas in de fles zit, is het snel over met de pret.

Eén van de grootste propaanleveranciers van ons land denkt op zo’n moment met je mee en ontwikkelde de Primagaz EasyBlue inhoudsmeter app. Via je smartphone kun je de inhoud van de gasfles controleren. Hoeveel gas er nog in jouw gasfles zit, is vaak een kwestie van gokken. Deze app vertelt het je direct. En als de fles (bijna) leeg blijkt te zijn, kun je ook de dichtstbijzijnde leverancier opzoeken.

De fles heeft geen rechtstreekse verbinding met de smartphone, maar maakt gebruik van een slim trucje: tik met een hard voorwerp (zoals een lepel) tegen de fles met de smartphone ernaast. De telefoon herkent aan de hand van het geluid hoe vol de fles is en geeft een indicatie. Als je aangeeft waarvoor je het gas gebruikt, vertelt de app je hoelang het nog duurt voordat hij leeg raakt.

Of de app ook werkt voor andere soorten gasflessen dan de EasyBlue, is ons niet bekend. De app is gratis en te vinden in zowel Google Play als de App Store.

Like dit artikel
Tweet dit artikel