Megasat satellietontvangers straks ook via Bluetooth te bedienen

Megasat

Megasat satellietontvangers straks ook via Bluetooth te bedienen

Megasat, een van de toonaangevende fabrikanten van satelliettechnologie en -accessoires, zal op de Caravan Salon in Düsseldorf de volgende generatie van zijn satellietontvangers presenteren.

De nieuwe besturingseenheden van deze antennes zijn uitgerust met een Bluetooth-module, zodat de apparaten kunnen worden gekoppeld en bediend met de smartphone of tablet.

Kampeerders kunnen in de toekomst hun schotelantenne via hun smartphone of tablet op de gewenste satelliet richten. Megasat heeft hiervoor een app voor iOS en Android ontwikkeld. Maar niet alleen de antennebesturing is app-gestuurd, ook de firmware-updates kunnen hiermee eenvoudig worden geüpload. Voorheen waren hiervoor een computer en een USB-stick nodig. In de toekomst zal een commando via de app voldoende zijn.

Bedienen via smartphone of tablet lag voor de hand

“We hebben herhaaldelijk verzoeken ontvangen van kampeerders om de besturingseenheden uit te rusten met een afstandsbediening. Veel van hen plaatsen deze apparaten namelijk niet zichtbaar in het voertuig. Aangezien bijna iedereen nu een smartphone of tablet heeft, lag het voor de hand om de afstandsbediening via een Bluetooth-interface te laten verzorgen”, aldus Harald Langer, Sales Manager Camping bij Megasat.

In eerste instantie zullen vier satellietontvangers worden uitgerust met de nieuwe besturingseenheden met Bluetooth-module:

  • Campingman Kompakt 3
  • Caravanman Kompakt 3 (ook de twin-versie)
  • Campingman Portable 3
  • Traveller-Man 3

Daarnaast zijn er nog meer innovaties. Zo krijgt de Campingman Kompakt 3 een grotere antenne voor een betere ontvangstkwaliteit. Ook heeft Megasat het ontwerp van de bodemplaat van de Caravanman Kompakt 3 en Traveller-Man 3 modellen veranderd. Er komt in verband daarmee ook een nieuwe mobiele set voor deze antennes. Hierdoor blijven beide antennes geschikt voor zowel vaste installatie op het voertuig als mobiel gebruik.

De marktintroductie van de nieuwe ontvangers vindt plaats vanaf januari 2021. Megasat heeft nog geen prijzen bekendgemaakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel