Mercedes Aufbauhersteller-Zentrum voor maatwerk

Mercedes ombowucentrum

Het “Aufbauhersteller-Zentrum” van Mercedes

STUTTGART – Ondanks de bijna eindeloze optielijst kunnen er situaties zijn dat de Mercedes campers uit de V-Klasse, Citan, Vito en Sprinter serie nog niet helemaal naar de wens van de klant zijn. Daimler Benz heeft in Hamburg daarom het Aufbauhersteller-Zentrum (ABH) opgericht.

Dit centrum is helemaal ingesteld op speciale uitvoeringen en ombouwprojecten. Daimler Benz werkt daarbij nauw samen met diverse partnerbedrijven, om zo optimaal gebruik van de gezamenlijke expertise te kunnen maken.

Behalve als camper worden de bedrijfswagens van Mercedes ook vaak ingezet door de politie, reddingsdiensten en brandweer. Afhankelijk van het model wordt zo’n 25 tot 50% van de bedrijfsvoertuigen van Mercedes omgebouwd voor een speciaal doel.

Voor het ombouwen naar camper wordt er gebruik gemaakt van de faciliteiten en kennis van partnerbedrijven zoals Terra Camper, Hymer en LaStrada. Zo bouwt Hymer de Sprinter met vierwielaandrijving om tot een stoere, maar evengoed comfortabele camper en doet het een studie naar een multifunctionele camper op basis van een Mercedes V-Klasse. Ook Lastrada bouwt campers om. Zo is er ook de recent geintroduceerde Regent S 4×4 buscamper, eveneens op basis van een Mercedes Sprinter.

Alle producen die door het Damler Aufbauhersteller-Zentrum worden afgeleverd, vallen onder de fabrieksgarantie van Mercedes. Klanten kunnen er behalve voor verkoop ook terecht voor andere spullen die met het Aufbauhersteller-Zentrum te maken hebben

Like dit artikel
Tweet dit artikel