Mercedes stapt mogelijk in campers

Mercedes-Sprinter-Caravan-ConceptSTUTTGART – Mercedes-Benz heeft onlangs een concept gepresenteerd voor een camper op basis van hun nieuwe model Sprinter.

Deze bus, oorspronkelijk bedoeld als bestelauto, gaat vanaf nu ook als kampeerauto door het leven. Met de studie wil Mercedes hun toekomstvisie laten zien.

In de Verenigde Staten is de Mercedes Sprinter al een uitermate populaire basis om als camper te dienen. Per jaar worden er zo’n 4.000 van omgebouwd tot camper. Met dit in gedachte en de sterk opkomende Chinese markt in het vizier, durft Mercedes het aan de studie aan het grote publiek te tonen.

De zogenoemde Sprinter Caravan Study is op de Caravan Salon in Düsseldorf voor het eerst getoond. De camper heeft een badkamer, kledingkast, keuken met kookplaat en koelkast en een zitbank die zich in een dubbel bed laat transformeren. Ook een televisiescherm heeft tegen de vrije wand een plek gevonden. De Sprinter is afgewerkt in een nieuwe kleur metallic lak: tenorietgrijs.

Mercedes-Benz heeft niet gezegd wanneer de Sprinter Caravan in productie zal worden genomen, maar afgaande op de interesse bij het grote publiek zou je kunnen zeggen dat een productieversie niet heel ver weg is.

Mercedes-Sprinter-Caravan-Concept-3[4]Mercedes-Sprinter-Caravan-Concept-6[3]Mercedes-Sprinter-Caravan-Concept-5[3]

Like dit artikel
Tweet dit artikel