Mercedes X-klasse met afzetunit en keukenunit op de CMT Stuttgart

Mercedes nieuwe X-klasse CMT Stuttgart

Mercedes X-klasse met afzetunit en keukenunit op de CMT Stuttgart

Komend weekend opent de CMT Stuttgart haar deuren voor het publiek. Eén van de grootste Duitse beurzen, waar echt van alles te zien is op het gebied van reizen, vakanties en kamperen.

De stands met kampeerspullen en recreatievoertuigen zijn over meerdere hallen verdeeld. En dat zijn er zelfs meer dan ooit. In die hallen staat ook de splinternieuwe Mercedes X-klasse te pronken. Hij is in Stuttgart te zien met zowel een keukenunit als een complete afzetunit.

De Mercedes X-klasse is een pick-up. Zo’n pick-up is origine ontwikkeld voor mensen die beroepsmatig een stevige, zware auto met laadbak nodig hebben, zoals de Chevrolet C10 truck. Maar je ziet ze ook steeds meer voor de ‘fun’ met zo’n auto met laadbak rondrijden. En dat zal met deze Mercedes ook wel het geval zijn. De wagen is namelijk veel meer gericht op luxe en design, en is zeker geen uitgesproken werkpaard. Op de CMT is de Mercedes X-klasse te zien met een keukenunit van Van Essa, en met een afzetunit van Tischer.

Tischer afzetunit

Tischer afzetunit Mercdes X-klasseHet Duitse bedrijf Tischer is één van de bekendste bouwers van afzetunits. Tischer maakt ze ongeveer voor alle verkrijgbare pick-ups dus een camperunit voor de nieuwe Mercedes X-klasse mag dan ook niet ontbreken. Het bedrijf heeft in dit geval gekozen voor een opzetunit met alkoof. In die alkoof bevindt zich een tweepersoons bed van 150 cm. De unit heeft een stahoogte van bijna 2 meter en de drie zitplaatsen in de afzetunit kunnen eventueel worden omgebouwd tot een derde slaapplaats. De keuken heeft een 3-pits gasstel terwijl de was/toiletruimte door de opklapbare wastafel en draaibare toilet ook ruimte om te douchen.

Van Essa keukenunit

Mercdes X-klasse Van Essa CMT keukenunitHet concept van Van Essa is duidelijk anders. Hierbij wordt de laadbak van de Mercedes met een vlak deksel afgedekt. Daaronder is een 250 kilo zware unit geplaatst die bestaat uit een keukenblok, kook- en spoelmogelijkheid, koelbox, opbergmogelijkheden alsmede ruimte voor keukengerei. Deze unit is op een soort van lade gemonteerd en kan op die manier naar buiten worden geschoven. Er is nog een tweede lade beschikbaar, die de gebruiker naar eigen behoefte kan vullen en gebruiken. Het deksel van de laadruimte is afgewerkt met teakhoutdecor en kan met basdrukveren tot 45 graden worden geopend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel