Met de camper of caravan naar Pinkpop 2014

Rolling Stones Caravanette

Met caravan of camper naar The Stones op Pinkpop kan toch!

LANDGRAAF – Met de camper of caravan naar Pinkpop 2014 om The Stones, de Editors, Metallica, Stromea of Ed Sheeran te gaan beluisteren. Goed idee, maar waar kun je op het Pinksterweekend terecht? 

Pinkpop profileert zich als een echt tentenfestival. Op de drie officiële Pinkpop-campings rond het festivalterrein is plaats voor maar liefst 30.000 tentjes. Campers, caravans en vouwwagens zijn op deze terreinen niet toegestaan. Maar er zijn alternatieven voor de kampeerders zonder tent.

Dr Calstraat Landgraaf

Voor wie met de camper naar Pinkpop wil komen, is er een speciale parkeerplaats aan de Dr. Calsstraat in Landgraaf ingericht. Dit terrein ligt op loopafstand van het Pinkpopterrein, tussen twee officiële Pinkpop-campings in. Je vindt er standjes met eten en drinken, maar ook is er voorzien in sanitair en elektra. Het gaat wel om een beperkt aantal camperplaatsen (120).

Camperplaats De Watertoren

Wie met de caravan komt, kan terecht op De Watertoren, een reguliere camping in Landgraaf. Er is ook plek voor camperaars. Een gedeelte van de parkeerplaats van De Watertoren is ingericht als camperplaats met een sanizuil waar je water kunt tappen en afvalwater kunt lozen. Ook is er een elektra-aansluiting van 6 ampere.

Vier overnachtingen

De tarieven per nacht klinken schappelijk. Voor een caravan betaal je op camping De Watertoren €15, voor een camper €20 per nacht. Per persoon betaal je daarbovenop €5 per nacht. Om met je caravan op de camping zelf te staan, moet je wel voor minimaal vier nachten reserveren (6 t/m 10 juni 2014). Reserveer je minder nachten, dan sta je tijdens het Pinksterweekend zonder elektra op het grasveld naast de camping.

Op camping De Watertoren kun je op vrijdag al terecht en dat is weer een voordeel als je de toeloop op zaterdagochtend voor wilt zijn. Inchecken kan op vrijdag tussen 13:00 en 22.00 uur. Op de drie Pinkpopcampings mag je niet eerder dan zaterdag aankomen, want kamperen in en om Landgraaf op vrijdagavond is illegaal. Camperaars en caravanners kunnen voor meer informatie mailen naar pppinkpop@live.nl.

‘Paint it Black’

Rest Kampeerzaken.nl nog een filmpje van een Stones-fan die met een gitzwarte Teardrop achter zijn al even zwarte Corvette een ode brengt aan zijn favoriete artiesten: prachtig toch? Maar of we deze caravancombinatie gaan zien op Pinkpop 2014?

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel