Met de caravan op Spa-Francorchamps

Met de caravan op Spa-Francorchamps

Met de caravan op Spa-Francorchamps

De ACSI FreeLife TestTour door Wallonië is een initiatief van campingspecialist ACSI, Wallonië België Toerisme en de Erwin Hymer Group.

Tijdens deze tour gaan testteams onder anderen een tijdje op pad met een Subaru Outback en een Eriba Nova 480 en Dethleffs c’go 415 QL en testen deze uitgebreid in de praktijk. De twee splinternieuwe auto-caravancombinaties maken daarbij ook een rit op het circuit van Spa-Francorchamps.

Dat laatste is uiteraard geen alledaags gezicht. Maar de rit gaat niet alleen over het circuit. De twee testteams gaan in Wallonië en de Ardennen ook heerlijk op vakantie om de nieuwe voertuigen te testen en te beleven wat er in deze regio allemaal te beleven is. De deelnemers aan de ACSI FreeLife TestTour zijn Henriëtte en Erwin van der Louw uit Vinkeveen (testteam Actievelingen) en Saskia, Frank, Dinand en Robin van Estrik uit Lienden (testteam Gezinskampeerders).

Circuit

Als onderdeel van de test mogen zij dus ook even in de huid van coureurs kruipen. Tijdens een middagje op het circuit van Spa-Francorchamps testen ze het rijcomfort van hun splinternieuwe auto-caravancombinatie. Om ook even echt te kunnen voelen wat het racen met een auto inhoudt,  stappen de twee teams ook bij een professionele coureur in de auto om als bijrijders ‘een rondje Spa’ te doen. Bovendien kunnen ze ook een kijkje op het podium, de plek die Max Verstappen goed kent. Hij werd in 2018 namelijk derde in de Formule 1-race. Hopelijk komt Max komend weekend (op zondag 1 september is de Formule 1 op Spa-Francorchamps) als winnaar over de streep.

Impressie

Een cameraploeg en een redactieteam volgen de teams op de voet en leggen al hun belevenissen in het zuiden van België vast. Daarbij is er natuurlijk ook volop aandacht voor het uitstapje op het circuit van Spa. Een impressie van de spectaculaire beelden daarvan kun je hier alvast bekijken. Vanaf zaterdag 28 december worden alle video’s en artikelen gepubliceerd op de website van ACSI FreeLife magazine. Ook verschijnen er exclusieve achter-de-schermen-beelden op de Facebookpagina van ACSI FreeLife.

Ook campers getest

De ACSI FreeLife TestTour 2019 gaat ook naar de Hanzesteden. Er worden namelijk niet alleen caravans maar ook campers getest. Joop en Tonny Temmink uit Haaksbergen (testteam Cultuurliefhebbers) en Enny en Paul Kavelaar uit Wateringen (testteam Levensgenieters) gaan beiden met een camper op reis naar diverse Hanzesteden. Beelden van hun avonturen verschijnen vanaf vrijdag 20 september op de eerder genoemde kanalen.

Kijk voor meer informatie op ACSIFreeLife.nl/testtour2019.

Like dit artikel
Tweet dit artikel