Met de Dometic TRT120E daktent is opzetten slechts een kwestie van een druk op de knop

Dometic TRT120E daktent

De Dometic TRT120E daktent: opzetten met een simpele druk op de knop

Niet iedereen zit er op te wachten om aan het eind van een lange dag nog een tent op te zetten. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een opblaasbare tent. Ook een daktent is relatief snel op te zetten maar vergt soms wel de nodige kracht én behendigheid.

Wie niet zo sterk en behendig is, of het gewoon prettiger vindt om een daktent liever met een eenvoudige druk op de knop op te zetten, moet eens naar deze nieuwe Dometic daktent kijken. Het opzetten van de nieuwe Dometic TRT120E daktent is niet meer dan een eenvoudige druk op de knop.

Als het tijd is om te gaan slapen, druk je op de afstandsbediening en binnen een paar minuten is jouw onderkomen gereed. Het klinkt bijna als toekomstmuziek, maar dat is het niet. De nieuwe daktent van Dometic was vorig jaar al op de Caravan Salon te zien en is nu op de Europese markt verkrijgbaar. De voordelen van een daktent zijn duidelijk: je kunt comfortabel ‘van de grond’ kunt slapen, je hebt geen last van oneffenheden op de grond, de tent kan relatief snel en eenvoudig worden opgezet en neemt geen bagageruimte in beslag. Dometic voegt er nog een voordeel aan toe: ultiem opzetgemak.

Opzetten is kinderspel

Zodra je een kampeerplek hebt gevonden, is het een kwestie van het dekzeil verwijderen, de tent op een 12 Volt krachtbron aansluiten en op de afstandsbediening drukken. De tent klapt zichzelf automatisch binnen een paar minuten uit. Ook het inklappen is slechts een kwestie van op de knop drukken.

Tweepersoons en dubbeldaks

Dometic TRT120E daktentDaktenten zoals de Dometic TRT120E zijn bedoeld voor de meer avontuurlijk ingestelde kampeerders. Niet iedereen voelt zich even prettig op die hoogte – waarbij de auto vanwege de wind ook wel eens kan schudden – en ook het laddertje is voor sommige mensen een uitdaging.  Bovendien bieden daktenten over het algemeen – al zijn ze er ook wel met een luifel en zijwanden – ook niet meer dan slaapruimte. Wie dat prima vindt, vindt in de Dometic TRT120E een schuimrubber matras met een dikte van vijf centimeter, dik genoeg voor voldoende slaapcomfort en ook groot genoeg voor twee personen.

Verder betreft het grotendeels een dubbeldaks principe, dat wat beter isoleert en dus meer bescherming tegen de koude (en warmte) biedt.  De constructie van de Dometic daktent is gemaakt van een lichtgewicht aluminiumlegering om een licht maar sterk geheel te vormen. Ingeklapt wordt de tent beschermd door een sterk PVC-zeil en is hij amper groter dan een slanke dakkoffer. De optionele luifel kan op verschillende manieren worden gebruikt om meer ruimte te creëren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel