Met de fietscaravan langs de Berkel

Berkel.Bed.Box

Met de fietscaravan langs de Berkel

De Berkel.Bed.Box. is een kleine fietscaravan voor achter de e-bike. Hij is ongeveer anderhalve meter lang, bijna een meter breed en licht van gewicht. Ideaal om met de e-bike langs de Berkel te toeren.

De rivier de Berkel ontspringt in Billerbeck, ongeveer 50 kilometer over de Duitse grens en slingert vervolgens door het mooie Achterhoekse landschap om in de Hanzestad Zutphen in de Gelderse IJssel uit te monden. Een prachtige, afwisselende omgeving voor een mooie fietstocht.

Met de Berkel.Bed.Box kan dat comfortabel, actief en duurzaam. Aspecten die helemaal bij deze tijd horen. Heerlijk op eigen houtje door de natuur en ’s avonds lekker kamperen op een camping.

Klaar voor vertrek

De Berkel.Bed.Box kan door middel van een trekhaak eenvoudig aan de achteras van een e-bike worden bevestigd. Hij is niet breder dan een fietskar voor kinderen. Met een hoogte van 1,78 meter is hij wel een stuk hoger. Niet ideaal voor een winderige omgeving langs de kust maar in het oosten van het land is het een stuk beschutter. Tijdens de rit ‘verdwijnt‘ het voorste deel in het opgeklapte achterste deel van de camper.

Berkel.Bed.BoxOp de camping wordt de Berkel.Bed.Box vastgezet en kunnen de pootjes voor het achterste deel van de camper worden uitgeklapt. Vervolgens kan de fietsaanhanger eenvoudig worden uitgevouwen door het achterste deel naar beneden te trekken. Binnen vijf minuten is de Berkel.Bed.Box uitgeklapt toe een lengte van bijna 3 meter en klaar voor gebruik. De gebruikers beschikken dan over een oppervlakte van bijna drie vierkante meter met een comfortabele bank en veel opbergruimte. De Berkel.Bed.Box. is uitgerust met bedlinnen, een tafel, twee stoelen, twee krukjes en een schaduwdoek. Voor de nacht kan de bank – net als bij een normale caravan – worden omgebouwd tot een eenpersoonsbed van 90 cm breed en 200 cm lang.

Te huur

De Berkel.Bed.Box is in de maanden juni, juli, augustus en september te huur bij verschillende plaatsen langs de Berkel. De in Denemarken geproduceerde fietscaravan is afwisselend in Nederland en Duitsland te huur. In Nederland staat hij dan in Almen, in Duitsland is Gescher het startpunt. Een microavontuur met de Berkel.Bed.Box kan dus twee kanten op gaan.

Arrangementen

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee arrangementen. Er is een ‘klein‘ arrangement dat afhankelijk van de datum in Almen (NL) of Gescher (DU) begint. Na de huurperiode dient men de Berkel.Bed.Box. op dezelfde locatie in te leveren. Het ‘grote’ arrangement omvat ook de transfer van de Berkel.Bed.Box. van en naar het gewenste start- en eindpunt aan de Berkel.

Bij de arrangementen is ook een e-bike met krachtige motor, grote accu en lage instap. Deze is al is voorzien van de passende trekhaak voor de Berkel.Bed.Box. De minimale reserveringsduur bedraagt 2 nachten.

Meer informatie over de Berkel.Bed.Box. en de reserveringsmogelijkheden kun je vinden op www.berkelbedbox.eu.

Like dit artikel
Tweet dit artikel