Met de veerboot naar Noorwegen? Dat kan voortaan ook vanaf Groningen!

Veerdienst Eemshaven Kristiansand

Met de veerboot naar Noorwegen? Dat kan voortaan ook vanaf Groningen!

Gisteren was de start van Holland Norway Lines, een nieuwe rederij die een tot dusver unieke veerdienst tussen de Groningse Eemshaven en het Noorse Kristiansand gaat onderhouden.

Nagenoeg alle veerdiensten naar Noorwegen vertrekken vanaf Duitsland en Zweden. Daarom kan deze nieuwe veerdienst voor Nederlanders bijzonder interessant zijn. Dat blijkt ook wel, het boekingssysteem lag vanwege de drukte al na één dag plat.

Drie keer per week

Holland Norway Lines heeft de eerste afvaart van de nieuwe veerdienst voor 7 april 2022. Vanaf die datum men drie keer per week heen en weer varen tussen de Eemshaven en Kristiansand, bij het zuidelijkste puntje van Noorwegen. De veerboot, de Romantika, heeft een capaciteit van 2.700 passagiers. Vanwege corona hebben de eigenaren om voorlopig van maximaal 1.500 uit te gaan. Op dit moment ligt de Romantika nog in Glasgow, waar de veerboot als varend hotel dient om de drukte rond de klimaattop op te vangen.

Kosten lopen snel op

Veerdienst Noorwegen Eemshaven KristiansandDe afvaart in Eemshaven is steeds om 15.00 u, en de aankomst is de volgende morgen om 09.00 u. Je slaapt dus op de boot maar kunt je aan boord vermaken in de sauna, het theater of de taxfree-winkels, en uiteraard ook wat te eten en drinken halen in een van de vele horecagelegenheden.

De kosten van een overtocht zijn sterk afhankelijk van het seizoen. In het laagseizoen kost een retourtje 225 euro per persoon. Dan moet je met twee mensen een hut delen. Wie een auto meeneemt (van maximaal zes meter lang en 2,60 m hoog) betaalt al gauw 250 euro per persoon. Voor grotere campers, of auto’s met een caravan, liggen de prijzen uiteraard nog hoger. De prijzen in het hoogseizoen zijn uiteraard nog hoger.

Like dit artikel
Tweet dit artikel