Met de Habiscape introduceert MSR zijn tweede serie familietenten

MSR Habiscape familietenten

Met de Habiscape introduceert MSR zijn tweede serie familietenten

De Habiscape is de tweede serie tenten die MSR heeft ontworpen voor ‘kamperen met de familie’. Hij is relatie ruim voor een lichtgewicht tent, en daardoor weliswaar iets zwaarder maar nog net niet te zwaar om met de rugzak mee te nemen.

Nu is het sowieso logisch dat een tent die voor meerdere personen bedoeld is, ook meer weegt. Je kunt het gewicht ook over meerdere personen verdelen zodat dat nog steeds te doen is. En meestal is één grote tent ook lichter dan twee kleinere tenten.

Voor families en groepen

De nieuwe Habiscape-serie die MSR heeft aangekondigd, zal in voorjaar 2023 op de markt komen. Het worden 4-persoons en 6-persoons tenten zodat ze behalve voor gezinnen ook voor kleine groepen geschikt zijn. MSR richt zich met deze tenten op kampeerders die behalve een robuuste, lichtgewicht tent ook gemak, leefbaarheid en luxe zoeken. Als echte MSR-tenten zijn ze ook uitstekend bestand tegen zwaarder weer, wat altijd een prettig en vertrouwd idee is.

Kalon Pilmanis, Vice President ‘Product’ van MSR: “MSR heeft een lange geschiedenis in het oplossen van problemen voor de meest serieuze outdoor avonturiers. Met de Habiscape serie hebben we onze probleemoplossende vaardigheden toegepast op het gebied van kamperen met families en we zijn erg blij met het resultaat. De intuïtieve opstelling, leefbare ruimte en creatieve opbergmogelijkheden van de Habiscape elimineren veel van de frustraties die gezinnen ervan weerhouden om optimaal te genieten van wat het belangrijkste is: samen buiten zijn.”

Handig en praktisch

De Habiscape heeft een symmetrisch ontwerp waardoor het plaatsen van de stokken en het opzetten intuïtief en gemakkelijk gaat. Handig zijn functies als de Pass-Thru Pocket. Daarmee kun je de tent in en uit gaan zonder dat er insecten mee komen. Met in totaal 10 opbergvakken, diverse plafondlussen voor het ophangen van accessoires en verlichting, brede deuropeningen en een royale stahoogte zijn de MSR Habiscape de ideale combinatie van prijs en kwaliteit waar kamperende  gezinnen en groepen zeker van zullen houden.

Betaalbaar alternatief voor Habitude

MSR Habiscape familietentenDe Habiscape voegt zich bij de Frontcountry tentenlijn van MSR. Daarin bevinden zich ook al de Habitude 4 en 6 familie- en groepstenten. Die Habitude is duurder maar dankzij de extreem robuuste stokkenstructuur ook de meest robuuste en windbestendige optie voor families en groepen. Wie meer belang hecht aan meer leefruimte en extra functies, biedt MSR binnenkort dus ook de goedkopere Habiscape tenten.

Maten, gewichten en prijzen

De 4-persoons versie weegt ongeveer 5,5 kilo en heeft een binnenhoogte van 185 centimeter. De leefruimte heeft een oppervlakte van 5,8 m². De  inch, met 62,5 vierkante meter leefruimte plus een extra 23,5 vierkante meter vestibule. De 6-persoonsversie heeft een leefruimte van 7,7 m² en is inwendig 196 centimeter hoog. De Habiscape 4 zal een adviesprijs van ongeveer 500 euro krijgen, de Habiscape 6 zal ongeveer 600 euro kosten. Beide modellen zullen in het voorjaar van 2023 op de markt komen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel