Meubelsets voor ombouwen VW T5 en T6 camper

ZACflex meubelsets van KEC-Motors

ZACflex meubelsets van KEC-Motors

ZOETERMEER – Ieder jaar worden er nog honderden bestelwagens omgebouwd tot buscamper. Een flinke klus, die meestal veel meer omvat dan het inbouwen van een bed en kookgelegenheid.

Met name de meubels vergen het nodige vakmanschap, het is voor lang niet iedereen weggelegd om mooie, passende meubeltjes voor de camper te maken. Vandaar dat er vaak wordt teruggevallen op kant-en-klare meubelsets of passende bouwpakketten.

De hoeveelheid leveranciers van die meubels en ombouwsets is helaas vrij beperkt. Daarom is het goed om te weten dat ook het Duitse KEC-Motors een ombouwset voor de Volkswagen T5 en T6 heeft ontwikkeld. Dit bedrijf heeft een jarenlange ervaring met het ombouwen van bestelwagens naar camper en heeft deze ervaring gebruikt om een uitgekiende set meubels voor de T5/T6 te ontwikkelen.

De doelstelling was om een zo flexibel indeelbare ombouwset te realiseren die eventueel ook weer snel kan worden uitgebouwd, om de bestelwagen weer voor dagelijks vervoer te kunnen gebruiken. Dat laatste heeft in Nederland natuurlijk wel consequenties voor de houderschapsbelasting op kwarttarief, dat in Nederland van toepassing is, en de daaraan gekoppelde regelgeving. We kunnen er daarom beter voor zorgen dat de meubels niet zonder gereedschap kunnen worden verwijderd.

Voor de montage van de ZACflex meubels, die vorige week op de beurs “Abenteuer Welt Köln” hun première beleefden, maakt KEC-Motors gebruik van het eigen ZACrail System als basis. Er zijn 2 indelingen.

De slaapbank van beide is voorzien van 3-punts gordelbevestigingen en ISO-Fix bevestiging voor kinderzitjes en biedt de mogelijkheid om 5 personen in de Volkswagenbus te kunnen vervoeren. Daarnaast is er de  ZACmultibox die ook op hetzelfde railsysteem wordt gemonteerd en in enkele handelingen tot bed kan worden omgebouwd. De meubels van de ZACflex serie zijn zonder aanpassingen ook geschikt voor de VW California Beach met 2-persoons slaapbank. Hiermee wordt dit vrijetijdsvoertuig makkelijk en snel omgebouwd tot volwaardige camper.

De componenten van het ZAC systeem zijn in samenwerking met een leverancier uit de ruimtevaartindustrie ontwikkeld en worden middels de modernste CNC technieken vervaardigd. Ze kunnen tegen een stootje en gaan lang mee, ook als de camper in het terrein wordt gebruikt.

De keuken van het ZAC systeem is voorzien van een compressor koelbox, een watertank met dompelpomp, een afvalwatertank en RVS spoelbakje met kraan. Daarbij hoort ook een kooktoestel op gasbusjes, die onder een opklapbaar werkblad is weggewerkt. Er is zoveel mogelijk gekozen voor laden in plaats van de in een compacte buscamper doorgaans onhandige laden. Een geoptimaliseerd elektrisch systeem zorgt voor de stroomverzorging, dit kan eventueel worden uitgebreid met een zonnepaneel. Standaard zijn er al USB aansluitingen voor het opladen van telefoon en tablet aanwezig. Dit wordt gecompleteerd met een LTE / UMTS Multi Access Point. Hiermee kan men, gebruik makend van een enkele simkaart, een internetverbinding voor meerdere apparaten realiseren.

Wie met de camper regelmatig de weg af gaat, kan bij KEC-Motors ook terecht voor een verhoging van het onderstel en terreinbanden, eventueel gecombineerd met een bodembescherming. Er is ook een ombouwset voor de originele VW fietsendrager, die  daarmee geschikt wordt gemaakt voor het vervoeren van het reservewiel en de rijplaten.

Het ZACflex meubelsysteem kan zowel als kant-en-klare meubels als bouwpakket worden gekocht. Uiteraard kan KEC-Motors in Mengerskirchen ook voor de montage en inbouw zorgen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel